Hoe houd je jezelf zen als de chaos weer begint?

zen banner

De zomervakantie loopt ten einde en op sommige plekken zijn de scholen alweer begonnen. Terwijl de drukte van het dagelijkse leven weer op gang komt, is het fijn om de ontspanning van de zomervakantie nog een beetje vast te kunnen houden. Daarom zijn hier vijf tips om zen te blijven als de chaos na de vakantie weer begint:

1. Neem elke dag 10 minuten voor jezelf om tot rust te komen

Zodra het drukke dagelijkse leven weer begint kan het lastig zijn om nog een momentje voor jezelf te vinden, maar dit elke dag doen is wel een goede manier om jezelf zen te houden. Neem dagelijks een paar minuten om diep adem te halen en je gedachten tot rust te brengen.

2. Maak een wandeling

Beweging is een geweldige manier om spanning te verminderen en je humeur te verbeteren. Het is daarom een goed idee om dagelijks tijd te maken voor een wandeling! Frisse lucht en beweging helpen je om je hoofd op orde te houden als je het druk hebt.

3. Zet je favoriete playlist aan en ga dansen

Een andere leuke manier om te bewegen: zet een zomerse playlist aan en ga dansen! Dansen op vrolijke muziek is een van de beste manieren om je hoofd leeg te maken. Een perfecte pauze tussen alle chaos in. Je voelt je weer zen voor je het weet.

4. Luister naar een podcast terwijl je klusjes moet doen

Alle was van de vakantie moet gedaan worden, de badkamer heeft een schoonmaakbeurt nodig, het huis moet nog gestofzuigd wordenโ€ฆ Vervelende klusjes, maar klusjes die een stuk leuker worden als je tegelijkertijd naar een interessante podcast luistert! Zet je koptelefoon op en de tijd vliegt voorbij terwijl je aan de slag gaat.

5. Lees een boek!

Uiteraard de ultieme manier om te relaxen: pak een heerlijk boek erbij en ga lezen. Waan jezelf in een andere wereld, ontspan en voel je zen. Hieronder staan een aantal heerlijke zomerse boekentips die je helpen om dat vakantiegevoel vast te blijven houden.

9789020548426
9789021034690
9789026166624
9789020549980
9789021039923
Een zomer om van te dromen
Het zonnetje in huis
Eindelijk mezelf
Zomerzon op het wijndomein
Boven de wolken

Meer leesinspiratie nodig?