Waarom jij de boeken van Jill Mansell moet lezen

beeld van Jill Mansell en Cornwall

In de wereld van de hedendaagse feelgood-schrijvers stijgt er één auteur bovenuit, en dat is niemand minder dan Jill Mansell. Met haar unieke vermogen om hartverwarmende verhalen te creëren die je doen lachen, huilen en dromen, heeft Mansell de harten van lezers over de hele wereld veroverd.

Hieronder lees jij alles over de boeken van Jill Mansell en waarom jij het moet lezen!

Wat is het nieuwste boek van Jill Mansell?

Jill Mansell schrijft één boek per jaar en de Nederlandse vertaling verschijnt (bijna) altijd in april. Haar nieuwste boek verschijnt in april 2024 en heet Een dag om nooit te vergeten. Het boek dat ze in 2023 heeft geschreven heet Het zonnetje in huis.

Een dag om nooit te vergeten

Een dag om nooit te vergeten

De bruiloft kan beginnen, maar waar is de bruid?

Er komt een bruiloft van het jaar, of misschien nog niet. Als er liefde in de lucht hangt, kan er van alles gebeuren….

Bekijk op Boekenwereld >

Dit zijn de vijf recentste boeken van Jill Mansell

9789021034690
9789021039879
9789024599882
9789021028125
9789024596768

Dit zijn de vijf recentste boeken van Jill Mansell

Het zonnetje in huis
De zomer van je leven
Tot aan de zon en terug
Heerlijk duurt het langst
Stuur me een berichtje & Ik zie je op het strand

5 redenen om de boeken van Jill Mansell te lezen

1. Ultiem romantisch 

Jill Mansell is een meester in het creëren van hartverwarmende romantiek. Haar boeken zitten boordevol liefdesverhalen die je doen glimlachen, die meeslepen en je hart sneller laten kloppen. Ze weet als geen ander hoe ze de juiste dosis passie, verlangen en voldoening in haar verhalen kan verwerken. Of je nu smacht naar een hartstochtelijke liefdesaffaire of een zoete, langzame opbouw, Mansell weet precies hoe ze de juiste snaar moet raken. 

2. De prachtige omslagen 

Jill Mansell’s boeken zijn ware pareltjes die elke boekenkast doen opfleuren. Elke keer als je haar prachtige omslagen ziet, krijg je spontaan zin om het boek op te pakken en meteen te beginnen met lezen. Dit heeft ook z’n nadelen, want zo verslind je haar boeken in no time. Maar gelukkig heeft Jill Mansell genoeg boeken waar je een tijd mee vooruit kunt. 

3. Sprankelende personages 

Een van de grootste charmes van Jill Mansell’s boeken zijn haar vele personages. De personages zijn levendig, charmant en onvergetelijk. Ze voelen aan als echte mensen met wie je een sterke band opbouwt. Van eigenzinnige beste vrienden tot knappe helden, elk personage heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid en stem.  

4. Humoristisch en hartverwarmend 

Jill Mansell wordt niet voor niets ‘de feelgoodqueen’ genoemd. Heb jij zin om opgevrolijkt te worden? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jill Mansell weet humor en emotie perfect in evenwicht te brengen. Haar boeken zitten vol met grappige situaties, geestige dialogen en komische misverstanden die je laten lachen. Maar ze weet ook hoe ze gevoelige snaren moet raken en behandelt serieuze thema’s met tederheid. Ze gebruikt de perfecte mix van humor en romantiek in haar verhalen. 

5. Betoverende settings 

Jill Mansell neemt je mee naar de meest betoverende settings die je verbeelding prikkelen. Of het nu een schilderachtig kuststadje, een idyllisch platteland of een bruisende stad is, Mansell weet hoe ze de juiste sfeer moet creëren. Je zult jezelf verliezen in de omgevingen. Met haar levendige beschrijvingen brengt Mansell de settings tot leven en droom je zo weg naar een andere wereld. 

Kortom, de boeken van Jill Mansell bieden een heerlijke ontsnapping naar een wereld vol romantiek, humor en gezellige personages. De perfecte boeken voor iedereen die op zoek is naar een feelgood-verhaal dat je hart doet smelten en je met een glimlach achterlaat. 

Dus pak snel een nieuw Jill Mansell boek op! 

Wil je meer lezen over onze favoriete schrijvers?