Taylor Jenkins Reid: een universum vol glamour en verbinding

Wij als fans van feelgood-verhalen kunnen geen genoeg krijgen van de romans van Taylor Jenkins Reid! Deze Amerikaanse auteur verovert wereldwijd de bestsellerlijsten en weet ons telkens weer te betoveren. Haar meeslepende verhalen spelen zich af in de meest intrigerende periodes van de 20ste eeuw.

California Dream-reeks   

Maar wist je dat vier van haar boeken zich afspelen in hetzelfde universum? Ja, je leest het goed! Jenkins Reid heeft een bijzonder literair universum gecreëerd waarin haar verhalen met elkaar verweven zijn. ‘Deze vier boeken vormen een set. Ze hoeven niet in een specifieke volgorde te worden gelezen, maar ze zijn variaties op een thema en ze werken perfect samen,’ deelde Jenkins Reid eerder met haar Britse uitgever Penguin.  

Duik in het glamoureuze oude Hollywood in The seven husbands of Evelyn Hugo, of laat je meevoeren naar de rock-’n-roll-wereld van de jaren zeventig met Daisy Jones & The Six. Ben je meer van het strandleven? Lees dan Het feest van de eeuw over het Malibu van de jaren 80. Of kruip in het hoofd van topsporter Carrie Soto en het competitieve tenniswereldje in de jaren negentig met Carrie Soto is back.

Mick Riva 

Er is één personage dat in alle boeken terugkomt: Mick Riva! Hij duikt al op de eerste pagina’s van Evelyn Hugo op als journalist Monique Grant de echtgenoten van de titelheldin opsomt: ‘Het snelle huwelijk in Las Vegas met zanger Mick Riva.’ 

Zestien jaar later duikt Riva opnieuw op op de pagina’s in Daisy Jones & The Six, op het feest in het Chateau Marmont, waar een van de meest iconische foto’s van rockster Daisy ooit is genomen – drijvend in een zwembad in een kaftan. Zoals Daisy zich later in het boek herinnert: ‘Het werd later op de avond en plotseling komt Mick Riva opdagen. […] Hij was toen al in de veertig, denk ik. Getrouwd een paar keer, had vijf kinderen. Maar hij feestte alsof hij negentien was. Hij stond nog steeds bovenaan de hitlijsten. […] Er waren altijd veel groupies bij Mick. Hij kon echt een feestje uit de hand laten lopen.’ 

Pas in Het feest van de eeuw komt het verhaal van Mick Riva tot volle bloei, en als je hem in zijn glorietijd wilt ontmoeten, is dit waar je moet beginnen. We leren dat hij het product is van een gebroken, gewelddadig gezin in de Bronx en opgroeit tot een aspirant-zanger, “rennend naar het westen op zoek naar roem.

Tot slot verschijnt Mick Riva ook in Carrie Soto is Back, zij het kort. De vader en coach van Soto beweegt zich in kringen waar hij Riva is tegengekomen. Zijn mening is opmerkelijk vergelijkbaar met die van veel TJR-fans: “Ik kan die vent niet uitstaan”. 

De California Dream-serie: vier los te lezen verhalen, één verbonden universum

Het universum van Taylor Jenkins Reid biedt een rijke en meeslepende leeservaring. Als fan van feelgood-verhalen zul je helemaal weg zijn van de onderlinge verbindingen en verwijzingen in het werk van Taylor Jenkins Reid. Dus waar wacht je nog op? Duik in dit betoverende literaire universum en laat je meevoeren naar vervlogen tijden vol glamour en intriges! 

The seven husbands of Evelyn Hugo

The seven husbands of Evelyn Hugo

Het leven van Hollywood-icoon Evelyn Hugo ontrafeld door onbekende reporter Monique. Een verhaal van ambitie, vriendschap en verboden liefde, dat de glans van Hollywood uit de jaren zestig verbindt met de rauwe realiteit van nu. Een aangrijpende reis geïnspireerd op de levens van Elizabeth Taylor en Ava Gardner.

Bekijk op Boekenwereld >
Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six

De bruisende jaren 60 brengen Daisy Jones, Billy Dunne en Karen samen in een rockband. Muziek, liefde en dromen botsen in deze verslavende roman, waarin drie krachtige vrouwen hun pad naar roem en succes bewandelen. Een verhaal van passie, opoffering en de prijs van faam.

Bekijk op Boekenwereld >
Het feest van de eeuw

Het feest van de eeuw

1983, Malibu. De Riva’s, een bekende LA-familie, verzamelen zich voor het zomerfeest. Nina, Hud, Jay en Kit hebben geheimen en verlangens, en terwijl het feest op gang komt, ontvouwen zich onverwachte gebeurtenissen. Het derde deel in de California Dream-serie, ‘Het feest van de eeuw’, is een meeslepende vertelling van glamour, liefde en verwoesting die lezers niet loslaat.

Bekijk op Boekenwereld >
Carrie Soto is back

Carrie Soto is back

Carrie Soto, de tennislegende, staat voor een ongekende uitdaging: haar verloren grandslamrecord heroveren op meedogenloze Nicki Chan. Op haar zevenendertigste, met de media tegen haar en haar fysieke kracht afnemend, belichaamt Carrie perfectie, doorzettingsvermogen en kwetsbaarheid. Taylor Jenkins Reid onthult in ‘Carrie Soto is back’ een ontroerend verhaal dat diep graaft in de psyche van een atleet op zoek naar herstel en triomf.

Bekijk op Boekenwereld >

Lees meer over onze favoriete auteurs