Wat te lezen na de boeken van Corina Bomann

Heb je ook genoten van de Waldfriede-serie, de Sophia-trilogie of een van de andere boeken van Corina Bomann? We geven je graag tips voor boeken die aansluiten bij de onderwerpen waar Bomann over schrijft. Hieronder vind je vier terugkerende thema’s uit de boeken van Corina Bomann met onze tips erbij: historische setting, familiebanden, romantiek, mysteries en geheimen.

Historische setting

Bomann neemt lezers vaak mee op reizen door het verleden, waarbij historische periodes en gebeurtenissen tot leven worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Waldfriede-serie. Auteurs die hier perfect bij aansluiten zijn bijvoorbeeld Lynn Austin of Sarah Lark.

Als ik jou was

Als ik jou was

Lynn Austin vertelt in Als ik jou was het verhaal van de vriendinnen Audrey en Eve. Het is 1940 en hun vriendschap wordt getypeerd door een enorm klassenverschil: op het Britse landgoed Wellingford Hall werkt de moeder van Eve als kamenierster voor de moeder van Audrey. Maar de Tweede Wereldoorlog zet alles op z’n kop. Audrey en Eve melden zich allebei aan als ambulancechauffeur tijdens en na bombardementen. Een heftige tijd volgt, vol verliezen, maar ook vol liefde en dromen.

Aan het einde van de oorlog scheiden hun wegen zich. Totdat Audrey in 1950 arriveert in Amerika, met de bedoeling daar een nieuwe start te maken bij de schoonfamilie die ze nog nooit heeft ontmoet. Maar dan ontdekt ze dat Eve een aantal jaar eerder haar plaats heeft ingenomen…

Bekijk op Boekenwereld >

Het nieuwe land-serie van Sarah Lark
Deze serie bestaat uit drie delen: Grote dromen, Goede hoop en Een moedig besluit. Sarah Lark staat bekend om haar meeslepende schrijfstijl, levendige personages en gedetailleerde beschrijvingen. In Het nieuwe land-serie reis je met Nellie mee van België via Nederland en Duitsland naar het verre Nieuw-Zeeland, waar haar toekomst op haar wacht…

9789026161230
9789026161261
9789026166952
Grote dromen
Goede hoop
Een moedig besluit

Familiebanden

De boeken van Corina Bomann benadrukken vaak complexe familierelaties, familiegeheimen, en de dynamiek binnen families, zoals in Een wonderlijke winterreis. Boeken die hier onder andere perfect bij aansluiten zijn de volgenden:

Dochters van de kust

Dochters van de kust

Dochters van de kust van Lynn Austin is een boeiende, historische roman over een Nederlandse familie in de 19e eeuw. Het is 1897. De Nederlandse immigrante Geesje de Jonge blikt terug op haar aankomst in Amerika, vijftig jaar geleden. Verderop neemt de 22-jarige Anna Nicholson een kamer in een luxe resort om de breuk met haar verloofde te boven te komen. Zowel Geesje als Anna heeft geen idee van de verrassing die hen te wachten staat voor het einde van de zomer.

Bekijk op Boekenwereld >

Anker in de storm van Lynn Austin
Anker in de storm van Lynn Austin: in dit vervolg op de bestseller Dochters van de kust huurt de jonge Anna een privédetective in om meer te weten te komen over haar biologische moeder. Hoewel dit deel chronologisch volgt op Dochters van de kust kan het ook goed los gelezen worden.

9789029725699
9789029729475
Dochters van de kust
Anker in de storm

Romantiek

Bomann integreert vaak romantische verhaallijnen in haar boeken, waarbij liefde, relaties en emotionele banden tussen personages een centrale rol spelen, net als in De kleuren van schoonheid-trilogie. Auteurs die hier perfect bij passen zijn bijvoorbeeld Janet Skeslien-Charles of Nina George. 

De bibliotheek van Parijs

De bibliotheek van Parijs

Een onvergetelijk verhaal over vriendschap, liefde en de verbindende kracht van boeken, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Parijs 1939: De ambitieuze Odile Souchet is net begonnen aan haar droombaan bij de Amerikaanse bibliotheek in Parijs wanneer de nazi’s de lichtstad bezetten. Van de ene op de andere dag verandert alles.

De bibliotheek blijft open, maar de Joodse bezoekers zijn niet meer welkom. Odile en haar collega’s riskeren hun leven door hun Joodse abonnees zelf de boeken te brengen. Maar wanneer Odile ontdekt dat haar vader, een politieman, nauw betrokken is bij het handhaven van het naziregime, raakt zij in een groot persoonlijk conflict. Heeft zij de moed om de juiste keuzes maken?

Bekijk op Boekenwereld >

De boekenapotheek aan de Seine van Nina George
Waan je in Parijs met De boekenapotheek aan de Seine van Nina George, een onvergetelijke roman over de troostende kracht van boeken.

Het boekenschip van Parijs van Nina George
Het boekenschip van Parijs, een avontuurlijke, ontroerende roman vol bespiegelingen over het leven en de liefde.

9789021041704
9789021041643
De boekenapotheek aan de Seine
Het boekenschip van Parijs

Mysteries en geheimen

Mysteries en geheimen: Bomann houdt ervan om geheimen te ontrafelen en mysteries te onthullen, vaak verbonden aan de geschiedenis van de personages en hun familie, zoals in Het vlindereiland. Zoek je deze thema’s ook in andere boeken, probeer dan eens een van de volgenden:

Eva's dochters

Eva’s dochters

Eva’s dochters is misschien wel Lynn Austins beroemdste roman, over vier generaties vrouwen, die allemaal de gevolgen dragen van een vreselijk geheim.

Al meer dan vijftig jaar leeft de tachtigjarige Emma Bauer met een geheim dat zij uit alle macht verborgen heeft gehouden. Maar als zij ziet hoe het huwelijk van haar kleindochter in het slop raakt, realiseert Emma zich dat de leugens over haar eigen huwelijk de levens van haar dierbaren verwoesten. Kan zij haar kleindochter helpen de erfenis van verkeerde keuzes van zich af te werpen? Of neemt zij haar geheim – en haar gebroken hart – mee haar graf in?

Bekijk op Boekenwereld >

Landgoed Rosaville-serie van Karin Quint
In de feelgoodserie Landgoed Rosaville van Karin Quint ontdekken we de geschiedenis en geheimen van het landgoed Rosaville door de ogen van verschillende personages in vier boeken, elk in een ander tijdperk. Het vierde deel moet nog verschijnen.

9789024592524
9789024596898
9789021039886
Het koetshuis
De theekoepel
De ijskelder

Hopelijk zit hier wat inspiratie voor je tussen. Er is in ieder geval genoeg wat je kunt lezen, nadat je de boeken van Corina Bomann uit hebt! Heb je nog andere tips? Laat het ons weten!

Wil je meer boekentips?