Het tassenatelier vol liefde: voor de fans van de Valerie Lane-serie

Pittoreske dorpjes, knusse winkeltjes, een warme gemeenschap die elkaar ondersteunt, zelfontdekking, vriendschap en liefde. Dit zijn allemaal zaken waar je zes boeken lang van genoten hebt in de Valerie Lane-serie van Manuela Inusa. Voor iedereen die daar meer van wil, hebben wij de perfecte nieuwe serie: de Klavertjes-serie van Anne Labus.  

De Klavertjes-serie van Anne Labus 

De Klavetjes-serie bestaat uit drie vertaalde delen uit het Duits en is aan te raden voor fans van de Valerie Lane-serie. Deel één en twee zijn al verschenen en deel drie verschijnt in november.  

Het tassenatelier vol liefde: deel 1 van de Klavertjes-serie 

In deel één, Het tassenatelier vol liefde, volgen we Lena. Ze vergeet alles om zich heen als ze achter haar naaimachine zit. Zelfs het grote verdriet van haar plotseling overleden man Martin kan ze dan even loslaten. Toch voelt het alsof Lena vastzit in haar leven, zo in haar eentje in haar appartement.  

Dan ontvangt ze een onverwachte uitnodiging van Chris, de jongere zus van Martin, die samen met haar man en twee kinderen een schapenboerderij runt in Busby, Ierland. Lena besluit haar koffers te pakken en naar het idyllische dorpje af te reizen. Lena wordt hartelijk ontvangen door de dorpsgemeenschap in Busby.  

In de handwerkclub ontmoet ze de weefster Kathy, met wie ze bevriend raakt en al snel haar eigen tassen ontwerpt en naait. Ook ontmoet ze Jack, de vreemde, gereserveerde dorpsdokter van Busby, van wie Lena stiekem wel gecharmeerd is.  

Wanneer Chris haar een onverwacht aanbod doet, moet Lena een beslissing nemen. Wil ze terug naar haar oude leven of durft ze een nieuwe start te maken?  

Het winterse wolwinkeltje: deel 2 van de Klavertjes-serie

Het winterse wolwinkeltje is het tweede deel in de Klavertjes-serie. 
Kathy, eigenaresse van de wolwinkel, geniet van de winter in Busby en wil samen met haar vriendin Lena en de vrouwen van de handwerkclub met een kraampje op de kerstmarkt staan. 

Plotseling nemen de zaken echter een slechte wending: eerst rijdt Kathy’s ex-vriend dronken met zijn auto de wolwinkel in, waarmee hij heel veel schade aanricht. Kort daarna keert Kathy’s geheime jeugdliefde Steve terug uit Nieuw-Zeeland. Hij neemt zijn dochtertje Mia mee, maar hij rept geen woord over haar moeder. 

Kathy raakt opnieuw bevriend met Steve en hoopt stiekem dat hun vriendschap kan uitgroeien tot iets meer. Maar als hij op een dag een bericht uit Nieuw-Zeeland ontvangt, verandert alles… 

Het recept voor geluk in de Ierse pub: Het derde en laatste deel in de Klavertjes-serie (verschijnt november 2023) 

Het recept voor geluk in de Ierse pub is het derde deel in de Klavertjes-serie. 

Lou is ongelukkig in haar werk. Als ze toevallig in de krant leest dat de kleine pub in Busby op zoek is naar een nieuwe serveerster, pakt ze haar koffers en rijdt naar het rustige dorp. Claire en Fergus, de eigenaren van de pub, vinden Lou meteen leuk en bieden haar aan om bij hen te komen inwonen. 

Dan staat Sean, hun zoon, op een dag onaangekondigd voor de deur. Werken in de pub had hij tot nu toe altijd uitgesloten, maar nu zijn relatie plotseling over is, besluit hij om nog een tijdje in Ierland te blijven. Ook om zijn moeder, die aan een hartziekte lijdt, te ontlasten. 

Sean maakt het Lou niet makkelijk, maar er is iets aan de humeurige chef-kok wat haar intrigeert. En dan is er nog Gary, de knappe dierentrainer. Alsof dat nog niet genoeg was, duiken de schaduwen van het verleden ook op in Lou’s nieuwe leven, waardoor alles in gevaar komt… 

Wie is Anne Labus?  

Anne Labus, geboren in 1957, woont vlakbij Bonn samen met haar man, de schrijver Udo Weinbörner. Ze heeft ooit als bankbediende gewerkt, maar heeft ook ervaring als freelancefitness- en Pilates-instructeur. Ze heeft haar liefde voor reizen doorgegeven aan haar zoon, die nu in Hawaii woont. In haar vrije tijd ontspant ze graag in de keuken, houdt ze van wandelen in de bergen en lange strandwandelingen. Voor haar romans haalt ze inspiratie uit plaatsen als Ierland en Italië, of gewoon van een rustig eilandje genaamd Spiekeroog. 

Zit je vast in een leesdip en zoek je iets als de Valerie Lane-serie? Met de Klavertjes-serie van Anne Labus kom je er zo weer uit.  

Wil je meer tips?