5 x de mooiste boeken van Jojo Moyes

jojo moyes banner

Jojo Moyes is een van onze all time favoriete auteurs. Voordat ze fulltime schrijver werd was ze journalist. Haar internationale doorbraak was met de schitterende roman Voor jou (Me Before You), dit boek werd ook verfilmd met Sam Claflin en Emilia Clarke in de hoofdrollen. Je kunt deze film kijken via Pathé Thuis. Sinds het verschijnen van Voor jou staan de feelgoodromans van Jojo Moyes steevast in de bestsellerlijsten en zijn er wereldwijd ruim 32 miljoen exemplaren verkocht! Jojo Moyes heeft inmiddels 16 romans op haar naam staan. Wij tippen 5x de mooiste boeken van Jojo Moyes die ons het meest zijn bijgebleven. Pak je zakdoeken er maar vast bij, want bij sommige boeken heb je die wel nodig 😉

In haar schoenen

In haar schoenen is het meest recente boek dat is verschenen van Jojo Moyes. Het verhaal gaat over Sam en Nisha en speelt zich af in Londen. Ze zouden elkaar door hun totaal verschillende achtergronden nooit gesproken hebben. Maar nadat ze per ongeluk elkaars sporttas hebben meegenomen, komen ze in contact op een moment dat hun levens totaal de bocht uit vliegen. Ze voelen zich beiden niet gezien en wanhopig alleen. Maar dat zijn ze niet. Want zelfs de vrouw van wie jij gelooft dat ze je leven heeft verwoest, zou weleens je beste vriendin kunnen worden. Samen kun je alles, en in Sam en Nisha’s geval is dat: terugkrijgen wat van jou is…

Deze roman sprankelt en leest echt als een trein. Je leeft mee met Sam, Nisha en de andere vrouwen in het verhaal. Er is herkenning en je hebt constant de hoop dat alles goed komt. Samen kunnen deze vrouwen de hele wereld aan.
Heb jij ook van die geweldige vriendinnen en ben je nog op zoek naar inspiratie om er samen op uit te gaan? Check dan deze blog met onze tips voor leuke vriendinnenuitjes!

In haar schoenen

‘In haar schoenen’

In haar schoenen

 

Bekijk op Boekenwereld >

De sterrengever

De sterrengever raakt je en blijft je bij. Tijdens het lezen vergeet je dat het boek zich ruim 80 jaar geleden afspeelt, want de vriendschap tussen de vrouwen is tijdloos, net als hun overtuiging dat het lezen van boeken nieuwe werelden kan openen, voor iedereen. Tel daar het ruige landschap, de talloze verwikkelingen, intrigerende personages en de stijl van Moyes bij op… Dit is misschien wel haar mooiste boek!
Een echte must-read. Wanneer je begint met lezen wil je dit boek niet meer wegleggen. Ook in dit verhaal leef je erg mee met de personages, dat is echt een kracht van Jojo Moyes.

De sterrengever

‘De sterrengever’ lees je nu voor maar € 8,99

De sterrengever

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

Bekijk op Boekenwereld >

Voor jou

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk.
Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Na Voor jou verschenen ook Een leven na jou en Voor mij waarin je kunt lezen hoe het verder gaat met Louisa Clark.

Voor jou

‘Voor jou’ lees je nu voor maar € 10,-

Voor jou

 

Bekijk op Boekenwereld >


De laatste liefdesbrief

Als de jonge journaliste Ellie door de archieven van de krant snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie, zelf verwikkeld in een relatie met een getrouwde man, en ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief.
In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt ontdekt Jennifer een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen.

Dit is een prachtig verhaal dat je echt gelezen moet hebben. Heb je ook zin om te kijken? Dit verhaal is verfilmd en vind je op Netflix!

De laatste liefdesbrief

‘De laatste liefdesbrief’ is ook verfilmd

De laatste liefdesbrief

 

Bekijk op Boekenwereld >

Portret van een vrouw

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel…

Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken…

Portret van een vrouw

‘Portret van een vrouw’ is echt FANTASTISCH, lees dit boek!

Portret van een vrouw

 

Bekijk op Boekenwereld >

De boeken van Jojo Moyes spelen zich af in verschillende tijden: in het heden, het verleden of ze hebben twee verhaallijnen: een in het heden en een in het verleden. Aan de hand daarvan hebben ze bij uitgeverij De Fontein een handig overzicht gemaakt van álle boeken.

Lees meer over onze favoriete auteurs: