Welke feelgood boeken passen het beste bij jouw sterrenbeeld?

Welke feelgood boeken passen het beste bij jouw sterrenbeeld? Wij vroegen het aan auteur Vanessa Gerrits, bekend van de serie Cupid-o-scoop. Zij ging voor jullie op onderzoek uit, dus pak je TBR-lijstje er maar weer bij en vul ‘m aan.

Bekijk Vanessa’s tips voor:

Ram

Van een Ram wordt wel eens gezegd dat ze eerst doen en dan pas denken… Net als foodblogger Lola uit Zondebokken & Selfies van Denise Meijer! Zij kruipt zonder pardon over het hek van een kinderboerderij, met alle gevolgen van dien. PS. Dat lammetje op de cover bewijst dat dit hét feelgoodboek voor een Ram is, toch?

Zondebokken en selfies

Zondebokken en selfies

Na een dronken incident gaat foodblogger Lola als vrijwilliger aan de slag bij de plaatselijke kinderboerderij. Ze valt al snel voor de knappe neef van de eigenaar.

Bekijk op Boekenwereld >

Schorpioen

Als Schorpioen ben je hoogstwaarschijnlijk de nieuwsgierigheid zelve. Een feelgoodboek over een Nederlandse journaliste die undercover gaat neuzen in een Belgische commune is dan wel iets voor jou: check Twijfels over België van Petra Kruijt!

Twijfels over België

Twijfels over België

‘Twijfels over België’ van Petra Kruijt is een feelgoodroman over tijdschriftjournaliste Stella, die na een succesvol interview een baan aangeboden krijgt als columniste in België. De besluiteloze twintiger Stella voelt er helemaal niks voor om haar leven overhoop te gooien, tot haar huisgenootje haar overhaalt en besluit mee te gaan. De twee zeggen de huur van hun Amsterdamse appartement op en vertrekken naar België. Stella vestigt zich met een verborgen agenda in de commune. Ze houdt haar identiteit als columniste strikt geheim terwijl ze steeds beter contact krijgt met de communebewoners. Hoelang zal ze haar dubbelleven geheim kunnen houden? Petra Kruijt laat met deze feelgoodroman over kansen en een nieuwe toekomst zien dat risico’s nemen soms goed uit kan pakken. Van Petra Kruijt verschenen ook ‘Onder studenten’, ‘Gemma & partners’ en ‘Lieve ik’.

Bekijk op Boekenwereld >

Kreeft

De Kreeft zou volgens de astrologie een heuse huismus zijn. Het verlegen personage Cleo blijft ook liever in haar comfortzone, maar in Scones & Spotlights van Susan Muskee komt ze dankzij haar zangtalent toch in de schijnwerpers te staan.

Scones en spotlights

Scones en spotlights

Liefde, natuurlijk van Susan Muskee is een sprankelende feelgoodserie over vier vriendinnen. In deel 1, Scones en spotlights, staat Cleo centraal, wiens video van een karaokeavond volledig viral gaat.

Bekijk op Boekenwereld >

Tweelingen

Tweelingen zijn sociale vlinders die vlot contacten leggen. Heel handig natuurlijk in een realityshow die rond daten draait, zoals in de Live for Love-reeks van Annemieke Heller bijvoorbeeld!

Live voor de liefde

Live voor de liefde

De driedelige Live for Love-serie van Annemieke Heller draait om de vriendinnen Amira en Jessie, die proberen de liefde te vinden in het televisieprogramma Live for Love.

Bekijk op Boekenwereld >

Vissen

Als Vis ben je waarschijnlijk een dromerig en spiritueel type. Dan past Ik wist het van Chantal van Gastel perfect bij je leessmaak: een piepklein vleugje magie met héél veel feelgood.

Ik wist het

Ik wist het

Mia Robbins is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het drukke deel van het centrum, maar op het idyllische stationsplein dat al in haar jeugd haar hart gestolen heeft. Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht.

Bekijk op Boekenwereld >

Boogschutter

Omdat ikzelf een Boogschutter ben, geef ik voor mijn eigen sterrenbeeld graag een leestip die tot mijn eigen favorieten behoort: Klik van de geweldige Rainbow Rowell. Haar boeken zijn altijd lachen en zwijmelen van begin tot einde.

Klik

Klik

Beth en Jennifer weten dat het niet toegestaan is om hun werkmail te gebruiken voor persoonlijke berichten. Ze proberen zich daaraan te houden, maar ze zijn beste vriendinnen, dus dat lukt niet al te best. Hun mailwisselingen staan vol met persoonlijke verhalen en goede grappen.

Als IT-medewerker Lincoln de mailwisselingen van Beth en Jennifer tegenkomt, moet hij ze eigenlijk een officiële waarschuwing sturen. Maar hun mailtjes zijn zo grappig en zijn baan is zo saai… Hij blijft de berichten van Beth en Jennifer lang meelezen. Wanneer tot hem doordringt dat hij verliefd aan het worden is op Beth, leest hij al zo lang mee dat hij haar eigenlijk niet meer onder ogen durft te komen. Kan hij de situatie nog redden?

Bekijk op Boekenwereld >

Maagd

Dé leestip voor de emotionele en oplossingsgerichte Maagd? Probeer Als de sterren fonkelen van Jet Nijland Pauw eens. Hierin gaat Liz op zoek naar haar familiegeschiedenis. Daarvoor moet ze diep graven in het verleden, maar er komen ook diepe gevoelens naar boven die helemaal nieuw zijn…

Als de sterren fonkelen

Als de sterren fonkelen

Als de sterren fonkelen van Jet Nijland is een meeslepende historische roman gebaseerd op de familiegeschiedenis van de auteur

Bekijk op Boekenwereld >

Leeuw

Een Leeuw is doorgaans dol op aandacht. Onmogelijk dus dat dit sterrenbeeld zich ooit zou terugtrekken in een rustig Frans dorpje, zoals het hoofdpersonage uit Onder de sterren van Montpellier van Marina Folkers. Des te leuker om erover te lezen!

Onder de sterren van Montpellier

Onder de sterren van Montpellier

Onder de sterren van Montpellier’ van Marina Folkers is een feelgoodverhaal over vertrouwen en het maken van keuzes.

Bekijk op Boekenwereld >

Steenbok

Steenbokken zijn stiekem een beetje controlefreaks. Jij ook? Dan kun je je in een grappig boek zoals Even tussen ons van Jane Fallon even helemaal verliezen.

Even tussen ons

Even tussen ons

Je ziet je collega’s elke dag, en je denkt dat je ze kunt vertrouwen – maar zijn je geheimen bij hen wel in goede handen…?

Bekijk op Boekenwereld >

Waterman

Waterman is een innovatief teken. Een nieuwe uitdaging aangaan zoals Tessa, die na haar ontslag bij een vervoersbedrijf kiest voor een carrièreswitch naar huwelijken organiseren, is dus écht iets voor jou. Tadaa, De Weddingplanner van Marijke Vos!

De weddingplanner

De weddingplanner

De weddingplanner van Marijke Vos is een sprankelende feelgoodserie over Tessa, die de bijzonderste bruiloften organiseert. Nu alle negen delen in één omnibus!

Bekijk op Boekenwereld >

Weegschaal

Als weegschaal ben je wellicht een twijfelaar die elke keuze afweegt … Maar soms moet je gewoon even doen in de plaats van denken, zoals Carlijn in de novelle Alle wegen leiden naar Rome (en naar jou) van Vivian van Leeuwen.

Alle wegen leiden naar Rome (en naar jou)

Alle wegen leiden naar Rome (en naar jou)

Een zomerse, sfeervolle slow-burn over jezelf vinden, je dromen volgen en de sprong wagen – in Rome, de stad van de liefde.

Bekijk op Boekenwereld >

Stier

Een Stier houdt doorgaans wel van wat luxe, zeker op vakantie. Een vervallen chateau zoals in Een zomer in Frankrijk van Eva de Wit is in het echte leven niets voor hen. Maar leuk om over te lezen is het gelukkig wel! 

Een zomer in Frankrijk

Een zomer in Frankrijk

Jet, Anne en Kiki vertrekken naar het zuiden om te werken/vakantie te vieren, maar er moet hard gewerkt worden op het vervallen chateau. Gelukkig is daar de Franse charme die hen op de been houdt.

Bekijk op Boekenwereld >
9789047206330
9789047206354
9789047206378
9789047206392
9789047206415
9789047206439

Lees de Cupid-o-scoop-serie van Vanessa Gerrits

Ramkoers naar romantiek
Week van de waterman
Vissen naar verliefdheid
Kus van de kreeft
Tweeling in twijfelmodus
Match met een maagd
Boogschutter aan boord
Leeuwige liefde

Meer fijne boekentips?