Welke feelgood boeken passen het beste bij jouw sterrenbeeld?

Welke feelgood boeken passen het beste bij jouw sterrenbeeld? Wij vroegen het aan auteur Vanessa Gerrits, bekend van de serie Cupid-o-scoop. Zij ging voor jullie op onderzoek uit, dus pak je TBR-lijstje er maar weer bij en vul ‘m aan.

 1. Ram: Van een Ram wordt wel eens gezegd dat ze eerst doen en dan pas denken … Net als foodblogger Lola uit Zondebokken & Selfies van Denise Meijer! Zij kruipt zonder pardon over het hek van een kinderboerderij, met alle gevolgen van dien. PS. Dat lammetje op de cover bewijst dat dit hét feelgoodboek voor een Ram is, toch?
 2. Schorpioen: Als Schorpioen ben je hoogstwaarschijnlijk de nieuwsgierigheid zelve. Een feelgoodboek over een Nederlandse journaliste die undercover gaat neuzen in een Belgische commune is dan wel iets voor jou: check Twijfels over België van Petra Kruijt!
 3. Kreeft: De Kreeft zou volgens de astrologie een heuse huismus zijn. Het verlegen personage Cleo blijft ook liever in haar comfortzone, maar in Scones & Spotlights van Susan Muskee komt ze dankzij haar zangtalent toch in de schijnwerpers te staan …
 4. Tweelingen: Tweelingen zijn sociale vlinders die vlot contacten leggen. Heel handig natuurlijk in een realityshow die rond daten draait, zoals in de Live for Love-reeks van Annemieke Heller bijvoorbeeld!
 5. Vissen: Als Vis ben je waarschijnlijk een dromerig en spiritueel type. Dan past Ik wist het van Chantal van Gastel perfect bij je leessmaak: een piepklein vleugje magie met héél veel feelgood.
 6. Boogschutter: Omdat ikzelf een Boogschutter ben, geef ik voor mijn eigen sterrenbeeld graag een leestip die tot mijn eigen favorieten behoort: Klik van de geweldige Rainbow Rowell. Haar boeken zijn altijd lachen en zwijmelen van begin tot einde.
 7. Maagd: Dé leestip voor de emotionele en oplossingsgerichte Maagd? Probeer Als de sterren fonkelen van Jet Nijland Pauw eens. Hierin gaat Liz op zoek naar haar familiegeschiedenis. Daarvoor moet ze diep graven in het verleden, maar er komen ook diepe gevoelens naar boven die helemaal nieuw zijn …
 8. Leeuw: Een Leeuw is doorgaans dol op aandacht. Onmogelijk dus dat dit sterrenbeeld zich ooit zou terugtrekken in een rustig Frans dorpje, zoals het hoofdpersonage uit Onder de sterren van Montpellier van Marina Folkers. Des te leuker om erover te lezen!
 9. Steenbok: Steenbokken zijn stiekem een beetje controlefreaks. Jij ook? Dan kun je je in een grappig boek zoals Even tussen ons van Jane Fallon even helemaal verliezen.
 10. Waterman: Waterman is een innovatief teken. Een nieuwe uitdaging aangaan zoals Tessa, die na haar ontslag bij een vervoersbedrijf kiest voor een carrièreswitch naar huwelijken organiseren, is dus écht iets voor jou. Tadaa, De Weddingplanner van Marijke Vos!
 11. Weegschaal: Als weegschaal ben je wellicht een twijfelaar die elke keuze afweegt … Maar soms moet je gewoon even doen in de plaats van denken, zoals Carlijn in de novelle Alle wegen leiden naar Rome (en naar jou) van Vivian van Leeuwen.
 12. Stier: Een Stier houdt doorgaans wel van wat luxe, zeker op vakantie. Een vervallen chateau zoals in Een zomer in Frankrijk van Eva de Wit is in het echte leven niets voor hen. Maar leuk om over te lezen is het gelukkig wel! 
9789047206330
9789047206354
9789047206378
9789047206392
9789047206415
9789047206439

Lees de Cupid-o-scoop-serie van Vanessa Gerrits

Ramkoers naar romantiek
Week van de waterman
Vissen naar verliefdheid
Kus van de kreeft
Tweeling in twijfelmodus
Match met een maagd
Boogschutter aan boord
Leeuwige liefde

Meer fijne boekentips?