De leukste kerstboeken van 2023

We kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn… Genieten van de kerst-voorpret is namelijk al een hele hobby an sich. Daarom hebben we een heerlijke tiplijst voor je gemaakt, met al onze favoriete kerstboeken. Denk aan boeken over vriendschap en romantiek met een flinke dosis humor (en spice!). Of wacht dacht je van verhalen over kerstwensen die maar beter niet uit kunnen komen? Haal deze heerlijke boeken op tijd in huis, zodat je nog meer kan genieten van de voorpret met een warme deken op de bank, onder het genot van een gembertheetje met een schijfje verse sinaasappel en een schaaltje pepernoten. Dit zijn de leukste kerstboeken van 2023.

‘It’s the most beautiful time of the year. Lights fill the streets, spreading so much cheer. I should be playing in the winter snow. But I’ma be under the mistletoe.’

Mistletoe boven Moonstone Lake

Mistletoe boven Moonstone Lake

Als haar verloving wordt verbroken, besluit kunstenaar Zoey kerst op Jewel Island te vieren. Zoey is gelukkig al snel over haar relatie heen, aangezien haar ex was vreemdgegaan met zijn assistent. Kit heeft meer moeite met zijn mislukte huwelijk. Zijn ex is meerdere keren vreemdgegaan en dit vat hij erg persoonlijk op, waardoor hij met vertrouwensproblemen kampt. De vonk slaat direct over tijdens Kits en Zoey’s ontmoeting, maar deze vonk behouden is lastiger dan gedacht, vooral omdat Zoey met een groot geheim rondloopt…

Bekijk op Boekenwereld >

Wat is jouw ultieme kerstwens?

De wensenwinkel

De wensenwinkel

Beste vriendinnen Claire en Josie beginnen een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

Bekijk op Boekenwereld >

Een perfect kerstcadeau!

Net als in de film

Net als in de film

Net als in de film is een heerlijke feelgoodroman vol verwijzingen naar wereldberoemde scènes uit de bekendste romcoms. Kun je verliefd worden zoals in een film?

Bekijk op Boekenwereld >

Waarom sommige kerstwensen maar beter niet kunnen uitkomen… Be careful what you wish for!

Langste kerst ooit

Langste kerst ooit

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles…

Bekijk op Boekenwereld >

Dit boek heeft eigenlijk helemaal geen inpakpapier nodig… Hij kan zo onder de boom!

Twaalf dagen voor kerst

Twaalf dagen voor kerst

Een vrouw. Twaalf Mr. Rights. Wat kan er nou mis gaan?

Bekijk op Boekenwereld >

Een spicy-feelgood, perfect voor wat leuke kerst-inspiratie ;).

Kerst met de Kings

Kerst met de Kings

Het is bijna kerst, en de familie King is druk met de voorbereidingen voor een gezellige tijd samen. Maar Scott en Sophia blijken heel andere plannen te hebben…

Bekijk op Boekenwereld >

Een liefdesbrief aan het leven, de liefde en bovenal aan de stad Londen! Precies waar kerst om draait.

London, with love

London, with love

Twee mensen. Eén stad. Een onvergetelijk liefdesverhaal. Londen is de achtergrond voor het verhaal van Jen en Nick, die twintig jaar vrienden zijn, vijanden zijn, elkaar haten en elkaar liefhebben.

Bekijk op Boekenwereld >

Een heerlijke traktatie van Jenny Colgan voor liefhebbers van bakken en feelgoodverhalen!

Winter in de kleine bakkerij

Winter in de kleine bakkerij

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand, en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder.

Bekijk op Boekenwereld >

Kruip lekker op de bank met dit fijne boek!

Kerst op Ivy Hill

Kerst op Ivy Hill

Een heerlijk romantisch kerstverhaal dat zich afspeelt in het Engeland van Jane Austen.

Bekijk op Boekenwereld >

Kijk nou hoe geweldig deze cover is! Hiermee krijg je toch gelijk het kerstgevoel.

Een dag in december

Een dag in december

 

Bekijk op Boekenwereld >

Wil je meer tips lezen? Ga naar onze pagina met alle tiplijsten! Wat zijn volgens jou de leukste kerstboeken van 2023? Laat het ons weten via Instagram.

Lees meer: De leukste kerstboeken van 2023