De beste boekentips van boektokkers

De beste boekentips van boektokkers

In het weekend van 16 en 17 september kwamen een aantal boektokkers bij elkaar voor de tweede editie van het jaarlijkse Boektokhouse. Wij hebben de boektokkers gevraagd naar hun favoriete feelgoodboeken. Lees hieronder verder voor de beste boekentips van boektokkers!

Boekentip van Nora (@noraleest)

Nora’s favoriete feelgoodserie is de Ferry Lane-serie van Nicola May. Het is een cozy serie die zicht afspeelt in het Britse dorpje Hartmouth.

9789020545845
9789020545814
9789020545876

De Ferry Lane-serie

Welkom in Ferry Lane
De sterrenhemel boven Ferry Lane
De regenboog naar Ferry Lane

Boekentip van Sanne (@sann_reads) en Paula (@paulaleest)

Sanne en Paula zijn het er over eens: ‘Langste. Kerst. Ooit.’ van Lisette Jonkman is hun favoriete feelgoodboek. Het is een perfect boek om te lezen tijdens kerst.

Langste. Kerst. Ooit.

Langste. Kerst. Ooit.

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was.

Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is.

Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Bekijk op Boekenwereld >

Boekentip van Daniëlla (@daansbooks)

Het favoriete feelgoodboek van Daniëlla is ‘Daisy Jones & The Six’ van Taylor Jenkins Reid. Tijdens het lezen kwamen er allemaal gevoelens bij Daniëlla naar boven en ze werd helemaal in het verhaal en de personages getrokken.

Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six

In Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid droomt de knappe maar instabiele Daisy Jones er eind jaren 60 van een beroemd zangeres te worden. Ze wordt voorgesteld aan Billy Dunne, de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken spatten ervan af en hun eerste hit slaat in als een bom. Billy’s vrouw is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar hun huwelijk en gezin staan voorop. Die romantiek is niets voor de coole toetsenist Karen die de liefde opzijschuift voor haar carrière in een tijd die daar nog niet rijp voor is.

Daisy Jones & The Six is een verslavende roman over de opkomst en ondergang van een band, maar bovenal over drie krachtige vrouwen die leven voor hun dromen en er alles voor overhebben om die te laten uitkomen.

Bekijk op Boekenwereld >

Boekentip van Sanne (@sannereadsbooks)

Sanne’s favoriete feelgoodboek is een boek dat op 17 oktober zal verschijnen, namelijk ‘De Ex Talk’ van Rachel Lynn Solomon.

De Ex Talk

De Ex Talk – verschijnt op 17 oktober

Shay werkt al bijna tien jaar met plezier bij een radiostation in Seattle. Maar de laatste tijd botst ze nogal met haar nieuwe collega Dominic, die net zijn journalistieke opleiding heeft afgerond en ervan overtuigd is dat hij alles weet van radio.

Als de zender een nieuw concept nodig heeft, stelt Shay De Ex Talk voor, waar twee exen live relatieadvies geven aan luisteraars. Tot haar grote frustratie wordt ze echter aangewezen als cohost van de show, met niemand minder dan… Dominic!

Hun scherpe dynamiek is meteen een schot in de roos en al snel verschijnt De Ex Talk in de hitlijsten. Dan beginnen Shay en Dominic voor elkaar te vallen. Betekent dit het begin van iets geweldigs, of het einde van hun carrière?

Bekijk op Boekenwereld >

Boekentip van Daniëlle (@thedutchbookshelf)

Daniëlle tipt ook een hele leuke boekenserie, namelijk de Foodtruck-serie van Saskia M.N. Oudshoorn. Een echte aanrader als je houdt van humoristische boeken!

9789020548501
9789020550467
9789020553642

Foodruck-serie

Foodtruck Fiësta bundel
Funky Foodtruck
Foodtruck on Fire

Boekentip van Mirelle (@mirelleisreading)

Mirelle’s favoriete feelgoodboek is ‘Legends & Lattes’ van Travis Baldree. Het is het meest gezellige en cozy boek dat ze ooit heeft gelezen. Het boek ‘Legends & Lattes’ is nog niet in het Nederlands verkrijgbaar… maar daar komt dit voorjaar verandering in!

Boekentip van Cathy Bramley

Niemand minder dan Britse feelgood auteur Cathy Bramley was aanwezig tijdens Boektokhouse. Zij raadt uiteraard haar allernieuwste boek ‘Het jaar rond’ aan.

Het jaar rond

Het jaar rond

Op de vlucht voor haar verleden komt de achtentwintigjarige Tilly Parker terecht in het kleine dorpje Kingsfield, waar ze hoopt haar leven in rust en vrede opnieuw te kunnen opbouwen. Als ze een moestuintje neemt bij de plaatselijke volkstuinen aan Ivy Lane komt ze er al snel achter dat dat niet zo makkelijk zal zijn. De andere tuiniers willen maar al te graag vrienden worden met Tilly en blijven haar uitnodigen voor plaatselijke evenementen. Zal het Tilly lukken zich afzijdig te houden of weten de dorpsbewoners haar hart te veroveren?

Bekijk op Boekenwereld >

Nog op zoek naar meer boekentips? Bekijk onze tiplijsten hier.