De 3 leukste boeken die zich afspelen in Italië  

Italië  

Italië, niet voor niets een van de meest geliefde vakantielanden. Je hebt er heerlijke pasta’s en pizza’s, prachtige romantische wijnvelden, lieve mensen en natuurlijk heel lekkere koffie én Aperol Spritzers… Het is een land dat je hart verovert wanneer je er een keer bent geweest. Ga je deze zomer op vakantie naar Bella Italia? Wij verzamelden de drie leukste boeken van dit moment die zich afspelen in Italië. Lees snel verder om te weten te komen welke boeken jij mee wil nemen naar deze droombestemming.   

P.S. Kom naar Italië – Nicky Pellegrino  

Wanneer de Nieuw-Zeelandse Belle haar gelukkige leven uit elkaar ziet vallen, vindt ze dankzij een onlinepraatgroep begrip en steun bij de Italiaanse Enrico. Hun vriendschap wordt een belangrijk onderdeel van haar leven. Dus als Enrico haar een bericht stuurt en afsluit met ‘P.S. Kom naar Italië!’, besluit ze dat een nieuw avontuur misschien nét is wat ze nodig heeft. 

Aangekomen bij Enrico’s palazzo in het prachtige Puglia, is het duidelijk dat hun levens totaal verschillend zijn. Maar ondanks zijn rijkdom en zijn chaotische maar hechte familie, begint ze te beseffen dat Enrico haar misschien net zo hard nodig heeft als zij hem… 

P.S. Kom naar Italië

P.S. Kom naar Italië

Na een persoonlijke tragedie vindt Belle een luisterend oor bij de Italiaanse Enrico. Als hij haar uitnodigt voor een vakantie in Italië, is dat precies het avontuur dat Belle nodig heeft.

Bekijk op Boekenwereld >

Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen – Mario Giordano  

Dit is een tip voor iedereen die naast feelgood ook af en toe een spannender uitstapje wil maken. Geen mega spannende thriller, maar cozy crime: er is een misdaad, er is een eigenzinnige speurder, maar het is ook grappig, het speelt zich af in een leuke setting, in dit geval op Sicilië, en er zit ook nog een love interest in! Klinkt goed toch?

Zeezicht, zon en rust, meer wil de eigenzinnige tante Poldi niet wanneer ze na haar zestigste verjaardag vanuit München naar Sicilië verhuist. Maar dan verdwijnt haar tuinman Valentino spoorloos. Is hij in de val van de maffia gelopen? Poldi gaat op onderzoek uit en komt op haar tocht de niet-onaantrekkelijke rechercheur Montana tegen. Hij wil niet hebben dat Poldi haar neus in zijn onderzoek steekt, maar wie eenmaal de degens kruist met een Beierse… 

Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen

Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen

Deel 1 in de serie over de eigenzinnige tante Poldi die op Sicilië woont. Als haar tuinman spoorloos verdwijnt, start Poldi een onderzoek. Op haar pad komt ze de knappe rechercheur Montana tegen…

Bekijk op Boekenwereld >

Dromen van Italië – Nicky Pellegrino  

“Dit is je kans om je eigen huis in Zuid-Italië te kopen voor minder geld dan je voor een kop koffie betaalt. Het pittoreske bergstadje Montenello verkoopt enkele historische huizen voor slechts ÉÉN EURO per stuk. De enige voorwaarde is dat de kopers hun nieuwe huis binnen drie jaar renoveren en bereid zijn een belangrijke rol te spelen in deze kleine en vriendelijke gemeenschap.” 

Als Salvio Valentini, de burgemeester van het Italiaanse dorpje Montenello, een aantal gebouwen in zijn geliefde dorp te koop aanbiedt voor één euro, gaat zijn bericht viral en wordt het gemeentehuis overspoeld door reacties. 

Bijvoorbeeld van de pas gescheiden Mimi, die dit als dé kans ziet om na haar scheiding een eigen leven op te bouwen. Van de Australische Edward en Gino, die met pensioen zijn en ‘een project’ zoeken. Van Elise, die al jaren probeert samen met haar vriend een huis te kopen maar die in Londen geen schijn van kans maakt op een betaalbare woning. Van anderen die een afgelegen paradijsje zoeken, een bedrijf willen beginnen, aan een saai leven of een ongelukkige relatie willen ontsnappen. 

Het is aan Salvio en zijn assistent Augusto om uit deze reacties die mensen te vinden die passen bij hun droom van hoe hun dorpje weer tot leven gebracht kan worden, en om deze droom waar te maken. 

Dromen van Italië

Dromen van Italië

Een huis kopen in Italië voor 1 euro: Gino en Edward, Mimi, en Elise durven het aan. Maar lukt het ze om hun Italiaanse droom waar te maken?

Bekijk op Boekenwereld >