Tips voor de fans van Santa Montefiore

Santa Montefiore, schrijfster van onder andere de romans Wacht op mij en de Deverill-serie, is een auteur die niet meer weg te denken valt in het romanlandschap. Ondanks dat Montefiore veel verschillende thema’s in haar boeken aansnijdt, vind je bijna altijd wel historische elementen terug, natuurlijk ook liefde en romantiek, mooie exotische locaties en meer. Maar wat kun je lezen als je alle boeken van haar uithebt? Wij hebben een aantal auteurs voor je op een rij gezet die je waarschijnlijk net zo leuk gaat vinden als Santa Montefiore.

Historische elementen

Een vleugje geschiedenis voegt een extra dimensie toe aan haar verhalen. Montefiore integreert vaak historische elementen, of het nu gaat om flashbacks naar het verleden, verweven verhaallijnen of personages die betrokken zijn bij historische gebeurtenissen. Je ziet dit bijvoorbeeld veel in: De Franse tuinman en Het geheim van Montague. Boeken die hier perfect bij aansluiten zijn:

De echo van Swanford Abbey

‘De echo van Swanford Abbey’ van Julie Klassen

De echo van Swanford Abbey van Julie Klassen is een Regency-roman boordevol mysterie, intrige en romantiek. Wanneer Rebecca Lane afreist naar het tot hotel omgetoverde Swanford Abbey, kan ze niet vermoeden dat ze daar Sir Frederick tegen zal komen, de man die ooit haar hart brak. En ze had al helemaal niet kunnen raden dat Swanford Abbey het decor zou worden van de moord op een beroemde schrijver. Sir Frederick gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er meerdere gasten zijn die een motief voor de moord hebben, onder wie Miss Lane…

Bekijk op Boekenwereld >

Het nieuwe land-serie van Sarah Lark
Deze serie bestaat uit drie delenGrote dromenGoede hoop en Een moedig besluit. Sarah Lark staat bekend om haar meeslepende schrijfstijl, levendige personages en gedetailleerde (historische) beschrijvingen. In Het nieuwe land-serie reis je met Nellie mee van België via Nederland en Duitsland naar het verre Nieuw-Zeeland, waar haar toekomst op haar wacht…

9789026161230
9789026161261
9789026166952
Grote dromen
Goede hoop
Een moedig besluit

Liefde en romantiek

In de wereld van Montefiore is er vrijwel altijd tijdloze liefde aanwezig. Of het nu gaat om romantische verhoudingen, familiebanden of vriendschappen, liefde in al zijn vormen speelt een centrale rol in haar boeken, zoals in De zigeunermadonna. Houd je van romantische verhalen? Lees dan een van de volgende boeken:

De geheimen van het winterhuis

‘De geheimen van het winterhuis’ van Sarah Lark

Drie vrouwen – Ellinor, Liliana en Dana – in drie verschillende tijden en drie verschillende landen, gaan op zoek naar de betekenis van familie, liefde en nieuw geluk.

Bekijk op Boekenwereld >

De boekenapotheek aan de Seine van Nina George
Waan je in Parijs met De boekenapotheek aan de Seine van Nina George, een onvergetelijke roman over de troostende kracht van boeken.

Het boekenschip van Parijs van Nina George
Het boekenschip van Parijs, een avontuurlijke, ontroerende roman vol bespiegelingen over het leven en de liefde.

De zussen van Sea View van Julie Klassen
De zussen van Sea View is het eerste deel in de nieuwe serie van Julie Klassen. Onverwachte romantiek aan de kust van Devonshire: een heerlijke Regency-roman.

9789021041704
9789021041643
9789029733830
De boekenapotheek aan de Seine
Het boekenschip van Parijs
De zussen van Sea View

Familie en relaties

Santa Montefiore heeft een talent voor het ontrafelen van complexe familieverhoudingen. Haar verhalen verkennen diepe familiegeheimen, generatieconflicten en de invloed van het verleden op het heden. Houd je van deze elementen? Dan vind je vast een van de volgende boeken leuk:

Als de sterren fonkelen

Als de sterren fonkelen van Jet Nijland

In Als de sterren fonkelen van Jet Nijland duikt Liz in het verleden van haar familie en ontdekt een liefde, maar speelt die zich wel alleen toen af?
Liz is vastberaden om erachter te komen wat haar opa tijdens de Tweede Wereldoorlog meegemaakt heeft. Op zijn sterfbed laat hij Liz achter met een op het oog onbenullig geel boekje en een stapel ansichtkaarten. Liz duikt in het verleden van haar opa. Als ze in haar zoektocht naar haar familiegeschiedenis hulp krijgt van een knappe wielrenner, wordt haar reis ook steeds meer een zoektocht naar haarzelf en naar de liefde.

Bekijk op Boekenwereld >

Bij jou ben ik echt van Gaby Rasters
Kan de ontmoeting met een bijzondere hond het gezin van Luuk en Sandy redden?

Het familiegeheim van Sarah Lark
Stephanie kan zich niets herinneren van haar vroegste jeugd in Nieuw-Zeeland en gaat op onderzoek uit. Maar sommige familiegeschiedenissen kunnen beter vergeten blijven…

9789032520328
9789026153839
Bij jou ben ik echt
Het familiegeheim

Landhuizen en geheimen

Montefiore neemt lezers mee naar schilderachtige locaties vol verborgen geheimen. Twee boeken waar dit thema sterk aanwezig is: De kus en De vuurtoren van Connemara. Wil je meer verhalen met landhuizen en geheimen? Dan raden we een van de volgende aan:

Het land van belofte

‘Het land van belofte’ van Sarah Lark

Het is 1852, en in Londen gaan twee jonge vrouwen aan boord van een schip dat hen naar het verre Nieuw-Zeeland en een betere toekomst moet brengen. De adellijke Gwyneira is een huwelijk met de zoon van een rijke landeigenaar beloofd, en ze hoopt met haar reis naar de andere kant van de wereld ook haar benauwende leven in Engeland te ontvluchten. Dit is deel 1 in De vrouwen van Kiward-serie.

Bekijk op Boekenwereld >

Het geheim van Pembrooke Park van Julie Klassen
Julie Klassen neemt je in haar roman Het geheim van Pembrooke Park mee naar een landgoed waar vreemde dingen gebeuren…

9789029732109
Het geheim van Pembrooke Park


Drama en emotie

Drama en emotie zijne veelal aanwezig in de boeken van Montefiore en laten je meeleven met de karakters. Bijvoorbeeld in De vrouwen van kasteel Deverill. Wil je meer drama en emotie? Dan raden we een van de volgende boeken aan:  

Alles wat schittert

‘Alles wat schittert’ van Danielle Steel

In Alles wat schittert van bestsellerauteur Danielle Steel ligt de wereld aan Coco’s voeten. Als enig kind van liefhebbende en succesvolle ouders heeft ze alle kansen in het leven gekregen. Zo heeft ze schoonheid en creativiteit van haar moeder geërfd en arbeidsethos en ijver van haar vader. Haar afstuderen aan Columbia komt snel dichterbij, en daarmee de zomerbaan van haar dromen bij een tijdschrift. Het leven lijkt niet beter te kunnen, totdat het noodlot toeslaat.

Bekijk op Boekenwereld >

De herberg van Ivy Hill van Julie Klassen
De herberg van Ivy Hill van Julie Klassen neemt je mee naar het Britse Wiltshire, waar op een heuvel het dorpje Ivy Hill ligt. Jane Bell zal na het overlijden van haar man de herberg zien te moeten redden.

9789029725750
De herberg van Ivy Hill

Hopelijk geven deze tips je inspiratie. Wil je meer tips lezen? Ga naar onze pagina met alle tiplijsten! Heb je nog andere tips? Laat het ons weten via Instagram of Facebook.

De stem van het meer

Het nieuwste boek van Santa Montefiore

De stem van het meer van Santa Montefiore, deze verschijnt op 26 januari.

Bekijk op Boekenwereld >

Hopelijk geven deze tips je inspiratie. Wil je meer tips lezen? Ga naar onze pagina met alle tiplijsten! Heb je nog andere tips? Laat het ons weten via Instagram of Facebook.

Wil je meer tips?