Kersttips voor in Parijs door Parisienne Mirjam Mieserius

Parijs is tijdens de decembermaand een sprookje. De hele stad is versierd met lichtjes, de Eiffeltoren lijkt extra te stralen en de beste patissiers werken nog harder om ons de mooiste taartjes voor te schotelen. Hier enkele tips, van Parisienne Mirjam Mieserius, voor de fijnste bezienswaardigheden om de (kerst)tijd van je leven te hebben in Parijs.

Aanschouw de kerstversieringen

Parijs heeft niet voor niets de naam lichtstad meegekregen, dus tijdens de decembermaand wordt er extra uitgepakt. Plekken die je niet mag overslaan zijn de grote warenhuizen: Galeries Lafayette, Le Printemps en Le Bon Marché. Ieder jaar wacht men in spanning af wat het thema van het jaar zal zijn en of de etalages weer net zo rijkversierd als het jaar ervoor zullen zijn. En natuurlijk is daar ook de kerstboom in de Galeries Lafayette! Een must-see!

Modehuizen

Ook de grote modehuizen doen hun best om een prachtig kerstdecor te creëren. Chanel, Dior, Burberry, ik weet zeker dat ze elkaar ieder jaar weer proberen af te troeven wie de mooiste kerstversiering heeft. Niet erg, want dan genieten wij des te meer. Je vindt deze huizen op de Place Maurice Barrès, Rue St Honoré en de Place Vendôme in het 1ste arrondissement. Verder kun je nog een kijkje nemen op de prachtig verlichte Avenue des Champs-Élyseés en de Avenue Montaigne. Genieten!

Copyright: Mirjam Mieserius

Kerstmarkten

Jardin des Tuileries bij het Louvre heeft een gezellige kerstmarkt. Je kunt er genieten van Franse lekkernijen, een glas vin chaud (glühwein) drinken of een rondje over de ijsbaan schaatsen. Of neem plaats in het reuzenrad waar je een geweldig uitzicht hebt over de stad.
De kerstmarkt bij Hôtel de Ville is er ook een die je niet mag overslaan. Met op de achtergrond het prachtige stadhuis en tientallen verlichte kerstbomen, waan je je in een sprookje.

Chocolade

Chocolade en kerst horen bij elkaar. En laat Parijs nu net de beste chocolatiers van Europa hebben. Ben je net zo’n chocoholic als ik, dan kom je hier zeker aan je trekken. Voor echt goede chocolade ga je naar Pierre Hermé, La Maison du Chocolat of Fauchon. Hun locaties vind je verspreid door de stad.

Adventskalenders

Ben je net als ik gek op adventskalenders, dan zul je in Parijs niet teleurgesteld worden. Ieder gerenommeerd huis hier heeft wel een kalender, of het nu een modehuis, een chocolatier of een warenhuis is. Wil je alle adventskalenders op een rij zien, ga dan naar La Grande Epicerie de Paris op de 38 Rue de Sèvres, in het 7de arrondissement. Een prachtig cadeau voor thuis.

Verdwaal in de mooiste stad van de wereld

En de laatste en beste tip die ik je mee kan geven is: dwaal lekker door de stad en pak zo nu en dan eens een (verwarmd) terrasje. Eet een warme crêpe met suiker en lunch in een eeuwenoud café. Krijg rode wangen van de kou en warm ze weer op met hete chocolademelk. Je zult helemaal in de kerstsferen komen.

Fijne kerst!

Copyright: Mirjam Mieserius

Benieuwd naar nog meer kerst in Parijs?

Volg Mirjam dan op Instagram @mirjam.mieserius of lees de Bestemming Parijs-serie

9789021031262
9789021035888

Bestemming Parijs – serie

Bestemming Parijs
Rendez-vous op Montmartre

Meer over Parijs?