Jenny Colgan tipt 10 plekken in Edinburgh

Edinburgh kasteel

Edinburgh, de sfeervolle hoofdstad van Schotland, staat centraal in Jenny Colgans betoverende roman De kerstboekwinkel. De stad dient als achtergrond voor romantische ontmoetingen, literaire ontdekkingen en warme kerstgevoelens. Hier zijn tien tips om Edinburgh te verkennen en de magie van het boek tot leven te brengen.

1. Wandel door de Royal Mile 

Begin je avontuur in het historische hart van Edinburgh, de Royal Mile. Slenter langs de eeuwenoude geplaveide straten en proef de sfeer van het oude Schotland. 

2. Edinburgh International Festival  

In de maand augustus kan je nog van een tal andere boeiende activiteiten genieten. Het Edinburgh International Festival en het Edinburgh Festival Fringe verwennen zowel toeristen als lokale inwoners met een uitgebreid aanbod aan muziek, theater, komedie, opera, dans, circus, cabaret, musicals, speciale kindervoorstellingen en nog veel meer. 

3. The Real Mary King’s Close

Iedereen kent het befaamde netwerk aan straten, die samen Edinburgh’s Royal Mile vormen. Er bestaat echter ook onder de hoofdstraat van Old Town een ondergronds netwerk, dat je kunt bezichtigen. Bezoek de The Real Mary King’s Close en wandel door de ondergrondse gangen, waar de tijd sinds de zeventiende eeuw heeft stil gestaan.

4. Verken de Grassmarket 

De kleurrijke Grassmarket is een bruisende wijk vol met boetiekjes, restaurants en pubs. Het is de ideale plek om souvenirs te kopen en te genieten van de lokale keuken. 

5. Maak een wandeling naar Arthur’s Seat 

Als je meer zin hebt in avontuur, dan kun je een wandeling maken naar Arthur’s Seat, een uitgedoofde vulkaan die uitkijkt over de stad. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend, vooral bij zonsondergang. 

6. Bezoek The Writers’ Museum 

Ontdek de literaire erfenis van Edinburgh in The Writers’ Museum. Hier worden artefacten en herinneringen van beroemde Schotse schrijvers, zoals Robert Burns en Sir Walter tentoongesteld. 

7. Proef de Schotse whisky 

Een reis naar Schotland is niet compleet zonder het proeven van de lokale whisky. Breng een bezoek aan een whiskyproeverij in een van de vele distilleerderijen in de stad. 

8. Bewonder de architectuur van Edinburgh 

Edinburgh staat bekend om zijn prachtige architectuur. Verken de neoklassieke schoonheid van de New Town en bewonder de middeleeuwse charme van de Old Town, die beide op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. 

9. Struin door Victoria Street

Victoria Street is de meest kleurrijke straat van Edinburgh, waar ook De Wegisweg van Harry Potter op geïnspireerd is. Het voelt er magisch! En hier staat ook de boekwinkel uit De kerstboekwinkel.

Jenny Colgan voor de boekwinkel op Victoria Street

10. Ontdek de magie van Edinburgh Castle 

Last but not least, breng een bezoek aan het iconische Edinburgh Castle. Dwaal door de eeuwenoude gangen, bewonder de kroonjuwelen van Schotland en leer meer over de fascinerende geschiedenis van dit imposante fort. 

Volg deze tips om Edinburgh te ervaren als Carmen in Jenny Colgan’s De kerstboekwinkel en laat je betoveren door de charme van deze prachtige stad. Edinburgh biedt een mix van geschiedenis, literatuur en Schotse gastvrijheid die je hart zullen veroveren.

De kerstboekwinkel

Lees nu De Kerstboekwinkel van Jenny Colgan

De sfeervolle roman over de magie van boeken en de kracht van vriendschap.

Bekijk op Boekenwereld >

Lees meer