Verken Stockholms top 10 hotspots met ‘De vrouwen van het Grand Hôtel’

Stap in de betoverende wereld van Ruth Kvarnström-Jones’ nieuwe serie De parels van Stockholm met het sprankelende eerste deel: De vrouwen van het Grand Hôtel. Terwijl je wordt meegesleept in het verhaal van de achttienjarige Ottilia Ekman en de komst van de nieuwe directeur Wilhelmina Skogh in het iconische Grand Hôtel, laten we je ook graag de te gekke hotspots van Stockholm zien. Deze waanzinnige stad is niet alleen het decor van dit prachtige verhaal, maar barst ook van de unieke ervaringen om zelf te beleven. Hier zijn onze top 10 hotspots die je niet mag missen tijdens je eigen trip naar Stockholm:

10. Gamla Stan: Stap terug in de tijd terwijl je ronddwaalt door de romantische straatjes van de oude stad. Neem een kijkje bij de kleurrijke gebouwen, historische pleinen en charmante winkeltjes.

9. Vasamuseum: Op bezoek bij het zeventiende-eeuwse oorlogsschip Vasa? Dat kan bij dit fascinerende museum over de maritieme geschiedenis van Zweden.

8. Djurgården: Wil je de drukte van de stad even ontsnappen? Ga eropuit midden in de natuur op dit prachtige eiland. Of je nu van pretparken houdt of liever wandelt door openluchtmusea, op Djurgården is er voor ieder wat wils.

7. Kungliga Slottet (het Koninklijk Paleis): De wereld van de Zweedse monarchie is om jaloers op te worden. In het majestueuze Koninklijk Paleis, gelegen aan de waterkant van Stockholm, kun je zelf een kijkje nemen in deze wereld.


6. Skansen openluchtmuseum: Van historische gebouwen tot lokale ambachten, in dit indrukwekkende openluchtmuseum komt de rijke cultuur van Zweden écht tot leven.

5. Fotografiska (het fotografiemuseum): houd jij van fotografie? Breng dan een bezoekje aan dit wereldberoemde museum. Hier vind je de gaafste hedendaagse fotografie, tentoonstellingen en leuke evenementen.

4. Het ABBA-museum: Laat je innerlijke dancing queen los terwijl je alles ontdekt over de legendarische popgroep ABBA. Een échte must-see voor muziekliefhebbers en fans van Mamma Mia.

3. Stadshuset (het Stadhuis van Stockholm): Het mag dan misschien een klim van 365 traptreden zijn, boven op de toren van dit iconische gebouw vind je een adembenemend uitzicht over de stad. Vergeet niet ook een kijkje te nemen in de prachtige zalen waar de Nobelprijs-banketten gehouden worden.

2. Koninklijk domein Drottningholm: Droomde jij er vroeger ook van om prinses te worden? In dit UNESCO-werelderfgoed kan jouw droom voor eventjes werkelijkheid worden. De residentie van de Zweedse koninklijke familie heeft prachtige tuinen en een schitterend interieur, waar je echt even kunt wegdromen.

1. Grand Hôtel: En natuurlijk, niet te vergeten: breng een bezoekje aan het beroemde Grand Hôtel, het middelpunt van Ruth Kvarnström-Jones’ meeslepende verhaal. Laat je betoveren door de elegantie en grandeur van deze historische plek.


Ben je helemaal geïnspireerd geraakt door het prachtige verhaal van Ottilia Ekman en Wilhelmina Skogh in het Grand Hôtel en wil je de schoonheid van Stockholm zelf ontdekken? Dan zullen deze 10 hotspots je reis helemaal compleet maken. Pak je koffers en maak je klaar voor een avontuur, welkom in de wereld van De vrouwen van het Grand Hôtel!

De vrouwen van het Grand Hôtel

De vrouwen van het Grand Hôtel

Een meeslepende historische roman voor fans van Corina Bomann en Downton Abbey.

De achttienjarige Ottilia Ekman arriveert in de grote stad om te beginnen als hoofdroomservice in het fameuze Grand Hôtel. Ze laat met pijn in haar hart haar familie achter in een arm provinciestadje, maar kijkt uit naar de start van haar nieuwe leven. Maar achter de façade van rijkdom en luxe schuilt een harde werkelijkheid: het hotel dreigt failliet te gaan en er is snel een directeur nodig die voor nieuw elan kan zorgen, en voor inkomsten. Het bestuur neemt een uniek besluit: de nieuwe directeur wordt een vrouw, Wilhelmina Skogh.

Bekijk op Boekenwereld >