Romantisch én een rol voor een hond: dáár word je gelukkig van!

Honden zie je vaak terug in kinderboeken, maar er zijn ook heerlijke romans over de band tussen mensen en een hond. Waar het verhaal ook over gaat, met een hond in het verhaal draait het om onvoorwaardelijke liefde en vriendschap. Verhalen waarbij de echte hoofdrol is weggelegd voor een hond, daar hou je echt een heerlijk gevoel aan over.

Wij hebben een aantal boeken voor je op een rij gezet waarin honden een belangrijke rol spelen. Lees over een onverwachte ontmoeting in een dierenwinkel, over de band tussen een autistische jongen en een straathond, en andere wonderbaarlijke relaties tussen mensen en hun viervoeters.

Ontmoet me op het strand

‘Ontmoet me op het strand’ van Aniek Hofman

Charlotte, dierenarts met volle agenda en gebroken hart, vlucht naar Zeeland. Ontvangen met open armen, maar wie kan ze vertrouwen? Liefde of alleen dieren?

Bekijk op Boekenwereld >
Laat me niet vallen!

‘Laat me niet vallen!’ van Isabelle Paz Soldan

Femke houdt mannen en honden buiten haar studentenhuis, maar maakt een uitzondering voor een straathondje. Een knappe kerel wordt echter zonder pardon weggestuurd. Op het werk ontmoeten ze elkaar weer en haar reactie heeft gevolgen.
Bekijk op Boekenwereld >
De liefdesdeal

‘De liefdesdeal’ van Lydian Coppus 🌶

Linde wordt aangetrokken tot Casper, een knappe fiscalist. Hij denkt echter anders over liefde. Wanneer Casper een puppy op zijn bord krijgt, kan alleen Linde helpen.

Bekijk op Boekenwereld >
Een puppy voor kerst

‘Een puppy voor kerst’ van Simone Luijten

Monique heeft haar echtgenoot met een ander betrapt, heeft haar boeltje gepakt en is met haar twee kinderen vertrokken. En dat vlak voor de feestdagen…

Bekijk op Boekenwereld >
Bij jou ben ik echt

‘Bij jou ben ik echt’ van Gaby Rasters

Luuk en Sandy worstelen met hun zoontje Ravi met wie ze geen goed contact kunnen maken. De diagnose autisme verergert de frustratie en onbegrip. Op vakantie op Cyprus ontmoet Ravi een speciale straathond waarmee hij wel contact kan maken. Ze willen de hond, Beni, mee naar Nederland nemen, maar moeten elkaar én Beni eerst terugvinden…

Bekijk op Boekenwereld >