Nederland = Feelgood-land

Nederland

Wist je dat er heel veel Nederlandse auteurs zijn die feelgood schrijven? Zij schrijven de fijnste verhalen waarin ze je meenemen naar de leukste plekken in binnen- en buitenland. Zo creëren ze de perfecte setting om jou helemaal mee te slepen in het verhaal. Lees gauw verder voor 10 boekentips met bijzondere settings!

Hieronder hebben we 10 boekentips met veel leuke en afwisselende settings. We zijn benieuwd welk boek en welke setting jou het meeste aanspreekt!

Melissa neemt een spontane beslissing die haar leven voorgoed zal veranderen

Bestemming Barcelona

Bestemming Barcelona

Na een heftige break-up weet Melissa niet meer wat ze met haar leven moet doen. In een impulsieve bui vertrekt ze naar het zonnige Barcelona, waar ze halsoverkop een appartement heeft gehuurd. Eenmaal daar aangekomen komt ze al gauw voor een verrassing te staan die haar toch al roerige leven nóg meer op z’n kop zet. Zal ze hier haar bestemming en geluk vinden? En belangrijker nog, zal ze zich ooit nog kunnen openstellen voor de liefde?

Bekijk op Boekenwereld >

Gevangen in de gouden kooi van je eigen succes

Ik heb het echt gemaakt

Dit heerlijke boek neemt je mee naar Parijs

‘Ik heb het echt gemaakt’ van Chantal Claassen is een feelgoodroman over een succesvolle zakenvrouw die worstelt met haar verleden. Fabiënne heeft hard gewerkt voor haar luxeleventje aan de top van de mode-industrie – al helpt het ook dat ze een geheime relatie heeft met Max, de directeur van een groot Nederlands modemerk. Wanneer ze naar Parijs gaat voor een businesstrip, heeft ze een bizarre ontmoeting met de knappe, gevoelige Adam, die haar opgebouwde succesverhaal aan het wankelen brengt. Het verleden speelt op, een periode waaraan Fabiënne liever niet terugdenkt.

Bekijk op Boekenwereld >

Een vrolijke roman over een niet zo perfect leven!

Helemaal Zoë

Helemaal Zoë

Zoë heeft een saaie kantoorbaan die de rekeningen nét niet dekt, deelt al sinds haar studie een huis met Robin (die inmiddels wél heel volwassen een eigen bedrijf heeft), de liefde lijkt haar overgeslagen te hebben, en van haar droom om schrijver te worden komt ook een stuk minder terecht dan het plan was. Maar Zoë weigert zich daarbij neer te leggen en duikt volop het avontuur in! Kan Zoë met haar wilde plannen haar dromen waarmaken? Of ligt de oplossing voor haar problemen dichter bij huis dan ze had gedacht?

Bekijk op Boekenwereld >

Een dubbelleven in een betoverend boetiekhotel

Wie schrijft die blijft

Wie schrijft die blijft

Caro runt samen met haar vader een idyllisch boetiekhotel in ’t Gooi, waar de meest rijke, eigenzinnige gasten komen logeren én waar Caro haar inspiratie vandaan haalt voor haar boeken. Caro is een succesvolle auteur, maar schrijft onder een pseudoniem en wil onder geen beding bekend worden. Niemand weet de échte reden.

Na de zoveelste bestseller wil haar uitgever toch dat ze uit de schaduw stapt, maar Caro durft niet. Dan bedenkt haar vader een slimme oplossing waardoor haar geheimen verborgen kunnen blijven – totdat journalist Jesse ineens zijn neus in haar zaken steekt. Wanneer ook nog de toekomst van het boetiekhotel op losse schroeven komt te staan, moet Caro keuzes maken. Hoeveel is haar dubbelleven haar waard?

Bekijk op Boekenwereld >

Frisse coupe, frisse liefde!

Geknipt voor elkaar

Geknipt voor elkaar

Een romantische feelgood over prille liefde, verkeerde keuzes en een nieuwe start. Kappers Lara en Boyd zeggen hun autoritaire werkgever Jules vaarwel en beginnen een eigen kapsalon. Wanneer Jules lucht krijgt van hun plannen, stelt hij alles in het werk om roet in het eten te gooien. Op een dag ontmoet Lara Thijs, de introverte fietsenmaker van verderop in de straat, en langzaam ontstaat er iets moois tussen de twee. Waar Lara in het verleden teleurgesteld is in de liefde, heeft Thijs zo zijn eigen uitdagingen in het leven. Durven ze zich open te stellen voor elkaar?

Bekijk op Boekenwereld >

Een hartverwarmend verhaal op het Twentse platteland

Je kent me toch

Je kent me toch

Tessa zorgt in haar eentje voor dochtertje Fien en een relatie staat niet op haar wensenlijst. Als ze wordt gevraagd een open dag voor de brandweer te organiseren, komt ze daar oog in oog te staan met Jurre, de jongen op wie ze vroeger verliefd was – en die haar hart brak. Jurre werkt als vrijwilliger bij de brandweer en ziet de samenwerking wel zitten. Ondertussen doet hij er alles aan zijn vroegere fout te herstellen. Maar om Tessa’s hart te veroveren, moeten er eerst heel wat muren worden afgebroken… En daar is vergeving voor nodig.

Bekijk op Boekenwereld >

Op Texel is de liefde nooit ver weg…

Nieuwe liefde in de kleine theetuin

Nieuwe liefde in de kleine theetuin

Na een jaar in Amerika keert Rosa terug naar de theetuin die ze ooit samen met Fleur begon. Ze heeft een punt gezet achter de relatie met haar Amerikaanse vriend Tristan en eenmaal op Nederlandse bodem heeft ze het idee dat ze helemaal opnieuw moet beginnen. Wanneer ze kunstenaar Joël ontmoet, is het voor haar liefde op het eerste gezicht. Joël rouwt echter om de dood van zijn vrouw en kan maar moeilijk zijn hart openstellen. Dan komt Tristan naar Texel, vastbesloten om Rosa terug te winnen.

Bekijk op Boekenwereld >

Een popzangeres keert terug naar haar familie op het platteland

Helemaal het einde

Helemaal het einde

De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid. Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar. Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

Bekijk op Boekenwereld >

Een bruisende wereldstad. Een idyllisch Engels dorpje. Een ontmoeting die alles verandert..

Thuis in het onbekende

Thuis in het onbekende

Engeland, 1950. Alexandra Howard is burgemeester van het plaatsje Paddlestone en doet haar best zich als vrouw te handhaven in een mannenwereld. Als er op een dag een mysterieuze man aanspoelt, staat niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van heel Paddlestone op z’n kop. Al snel wordt hij liefdevol opgenomen door de dorpsbewoners en kan niemand zich meer een leven voorstellen zonder deze wonderlijke nieuwkomer. Tot de dag dat Alexandra zijn ware identiteit ontdekt en voor een lastige keuze komt te staan…
VS, 2001. De Britse Penny vertrekt naar New York om bij het Museum of Modern Art te werken aan een speciale expositie. Daar aangekomen blijkt haar gehuurde kamer echter niet te bestaan én is ze ook nog eens al haar geld kwijt. Gelukkig biedt de hotshot advocaat Elliott haar een slaapplek aan. Maar Penny is niet van plan zich te laten ‘redden’ door een man die ze nauwelijks kent. Ze kan best haar eigen boontjes doppen. Toch? Hoe ver de levens van Alexandra en Penny ook van elkaar verwijderd lijken, ze blijken op een bijzondere manier met elkaar verweven.

Bekijk op Boekenwereld >

Vier vriendinnen gooien het roer om en starten een spiritueel centrum

Zentastisch

Zentastisch

De vriendinnen Tamar, Meike, Carlijn en Sofie runnen samen het succesvolle retreat ‘Zentastisch’. Het populaire spirituele centrum, waar alles draait om zelfontwikkeling, viert bijna haar eenjarig bestaan en om dit succes te vieren bereiden de vier vrouwelijke oprichters een groots festival voor – compleet met vegan buffet en kleuteryoga.

Maar wat begon als een wild plan begint nu steeds serieuzere vormen aan te nemen en hun vriendschap én liefdesrelaties komen onder druk te staan. Ooit namen de dames zich heilig voor om nooit meer in stressvolle situaties te belanden, maar dat blijkt in de praktijk moeilijker dan gedacht… Terwijl Tamars vroegere geliefde onverwachts op komt duiken, worstelt Meike met de eetgewoontes van haar vriend. Ondertussen kampt Carlijn met nachtmerries die haar rust verstoren en lukt het Sofie maar niet om over haar ex heen te komen.

Alle intenties en meditatieoefeningen ten spijt, zen blijven te midden van alle chaos blijkt nog een hele kunst te zijn.

Bekijk op Boekenwereld >

Ben jij ook zo gek op feelgood van Nederlandse bodem?
Laat het ons zien op Instagram en Facebook!

Meer Zin in feelgood-maand blogs?