Campingeluk is… (er ook voor jou!)

kamperend stel

Sla je Airbnb in Toscane of dat chalet in een Frans vakantiepark een keer over en trakteer jezelf op een Hollandse camping. Lekker basic in een tentje of superdeluxe in een glampingtent met eigen sanitair. Waarom? Omdat campinggeluk, van pierewaaien en passie in de tent tot nieuwe vrienden (of nieuwe liefde), zo heerlijk bereikbaar is!

Nederland is inmiddels ontdekt als heerlijk vakantieland (eh… op die soms ontbrekende zon na dan), ook al was daar wel eerst een virusje voor nodig. Ik, Marjoleine Tel, ontdekte het ergens ook per ongeluk, kocht een stacaravan op de Veluwe omdat we ons huis met drie energieke zoontjes regelmatig uitbarsten en vond ultiem campinggeluk. Bij het schrijven van mijn serie Campingeluk dienden campingbuurvrouwen Wendy en Linda zich als vanzelf aan en denderen ze inmiddels al een aantal jaar door mijn schrijfleven. Hun campinggeluk is misschien nog intenser dan het mijne, niet op zijn minst door hun turbulente liefdesleven.

Campingeluk is…

1. … comfortabel over je (eigen) grens gaan

‘Als ik vooraf eens had geweten hoe een kneuterige camping de beste opkikker bij scheidings- leed zou worden! Ik ben in een warm nest beland waar ik vergeet dat ik een verlaten vrouw in d’r uppie ben. Het is niet alleen campingdirecteur Martin die me heeft laten voelen dat ik er mag zijn. Ik heb zoveel gelachen, nieuwe vrienden gemaakt, meegedaan aan een idiote zeskamp, bingo en tupperwareparty met smoothieballet. Ik voel weer, ik leef weer, ik ben er weer.’

[Voormalig hotelgast Linda tegen haar ex-man in: Een onverwachte zomer]

2. …terug naar de natuur

Lukas’ babykamertje in de caravan was prachtig geworden, hoe kon het ook anders met een schilder als vader. Wendy boog zich voorover om Lukas in het bed te leggen, nog maar zeven weken oud paste hij er wel vijf keer in.

Hans boog zich vanachter over haar heen, zijn handen omvatten haar ontspannen borsten. Tegen haar onderrug voelde ze hoe hij groeide. ‘Hans! Aan de rand van het babybedje, dat krijgt ie heus wel mee!’

Maar Lukas had zijn oogjes gesloten en Hans duwde haar benen uit elkaar om hem de ruimte te geven. De dunne scheidingswand achter zijn billen kraakte vervaarlijk.

‘Mmm…’ Hij stak zijn vingers in zijn mond, sabbelde even en duwde ze tussen haar benen. Op elke stoot in haar wreef hij harder en harder.

‘Verdomme!’ kreunde Hans.

‘Wat is er?’

‘Kleine kutcaravan!’

‘Niet stoppen!’ Ze wierp haar hoofd achterover in Hans’ hals.

‘Kan ik ook niet…

Alle spanning stroomde samen onder zijn vingers en explodeerde. Haar handen knepen de stang van het bedje fijn om haar trillende benen onder controle te krijgen.

‘Ja… zet je maar schrap,’ Hans hijgde in haar oor, ‘dan maak ik het af

Even hoorde ze niets anders dan zijn zware ademhaling warm in haar oor.

‘Wat was dat gekraak achter jou?’

Hans draaide zich ook om. ‘Misschien moet je maar stoppen met die bekkenbodemoefeningen. Dan hoef ik mijn ellenboog niet in de muur te zetten.

Met haar broek op haar enkels staarde ze naar de vrolijk beschilderde wand. Tussen de wolkjes kronkelde inmiddels een flinke bliksemschicht die er niet hoorde te zitten. En het campingseizoen was nog maar net begonnen.

[Wendy en Hans in: Bruiloft op slippers]

3. …onverwachte ontmoetingen

‘Weet je nog schat, Martin begon zachtjes te lachen, ‘hoe je je verborg achter die hoge heg om maar met niets en niemand op de camping te maken hoeven te hebben?’

‘En toen kwam jij. Met mijn gerepareerde enkelkettinkje in je zakdoek. Linda kuchte maar de plotselinge brok in haar keel werd alleen maar groter. ‘De campingdirecteur in hoogsteigen persoon die een dwarse, voorbijtrekkende campinggast zoveel aandacht schonk. Dat moment staat in mijn geheugen gegrift.’

Nog geen dag was ze op de Zandrand of ze had Martin al in het vizier. Wie vindt er nu een echtgenoot op de camping? En niet zomaar een! In al haar fantasieën over een nieuwe vent kwam een camping als mogelijke datingsite nooit in haar op. Het bleek uiteindelijk een droomlocatie voor een romance, ontwikkeld in een tempo waarop zelfs Bob zijn schnitzels niet durfde te frituren.

[Linda en echtgenoot Martin in: Grenzeloos genieten]

Marjoleine Tel werkt als contentspecialist, columnist en auteur voor diverse magazines en bedrijven. Marjoleine Tel is de auteur van de onweerstaanbaar grappige en alledaagse feelgoodserie Campinggeluk.

‘Campinggeluk is…’ van Marjolein Tel verscheen eerder in Zin in feelgood Magazine 2022.

9789021041025
9789021041032
9789021041049

De Campinggeluk-serie van Marjoleine Tel

Een onverwachte zomer
Bruiloft op slippers
Grenzeloos genieten