New York: mijn bron van inspiratie

Door: Vannessa Thuyns.

Na een volle week in New York is het fijn om terug te zijn in mijn knusse dorpje, maar stiekem verlang ik ook terug. Ik mis de bruisende energie, het wandelen door de straten en de indrukwekkende wolkenkrabbers. Mijn liefde voor New York is groot, daarom speelt die stad een prominente rol in de Thuishaven-serie.

In het eerste deel, Thuis in het onbekende, arriveert de Engelse Penny in The Big Apple. Ze raakt onder de indruk van de aantrekkelijke hotshot advocaat Elliott, die de stad door en door kent. Tot mijn verbazing blijken zijn favoriete plekken ook mijn favoriete plekken te zijn. Dus hier zijn onze tips!

1. Bryant Park

Gelegen tussen Times Square en Grand Central Station, is een klein groen park waar je veel New Yorkers kunt tegenkomen. Het is de perfecte plek om te combineren met een bezoek aan de New York Library. Bryant Park organiseert tal van gratis culturele evenementen en heeft voor elk seizoen iets speciaals te bieden. In de winter kun je er schaatsen en tijdens de zomermaanden kun je bijvoorbeeld genieten van een film in de openluchtbioscoop.

2. High Line Park

Nog in aanbouw in mijn boek, maar nu volledig voltooid. Dit langgerekte park bevindt zich op een verhoogde treinrails midden in Manhattan, van het Meatpacking District tot aan Hudson Yards. Het park is ideaal voor kunstliefhebbers en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

3. Central Park

Central Park is mijn favoriete park, met het prachtige American Museum of Natural History. Ga voor een mooie, romantische foto naar de houten brug: de Oak Bridge.

4. Fotografiska Museum

Fotografiska Museum is een prachtig zes verdiepingen tellend gebouw waar je jezelf kunt onderdompelen in de kunstscene van NYC. Als je houdt van wereldklasse fotografie, dan is dit de plek voor jou.

5. Madison Square

Madison Square is perfect om lekker te lunchen met een sappige hamburger terwijl je uitkijkt naar het Flatiron Building.

6. Staten Island Ferry

Deze biedt een gratis overtocht langs het Vrijheidsbeeld en een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. Vergeet niet om te gaan winkelen in de outlet store op Staten Island.

9789032520564
9789032520908

Lees de Thuishaven-serie van Vannessa Thuyns!

Thuis in het onbekende
Op weg naar de waarheid