Fan van Bridgerton? Lees dan deze boeken!

Fan van Bridgerton? Lees dan deze boeken!

Heb jij alle seizoenen van Bridgerton ook in één keer uitgekeken en ben je op zoek naar meer? Fan van Bridgerton? Lees dan deze boeken!

Drama, romantiek en baljurken

‘De huwbare miljonairsdochter’ van Krystal Marquis biedt niet alleen drama en romantiek: het beschrijft ook een stuk geschiedenis dat niet vergeten mag worden. Dit boek is dus ideaal als je fan bent van Bridgerton.

De huwbare miljonairsdochter

De huwbare miljonairsdochter

Het is 1910. Ooit was William Davenport tot slaaf gemaakt, nu heeft hij een immens imperium in Chicago. Omringd door rijkdom en markante feesten proberen hij en zijn gezin hun weg te vinden in de wereld en in de liefde. Dochter Olivia raakt overrompeld na een ontmoeting met een burgerrechtenactivist, terwijl haar zus Helen liever auto’s repareert. Meeslepend inkijkje in het leven van een miljonairsfamilie die echt heeft bestaan.

Bekijk op Boekenwereld >

Een landgoed vol romantiek, geheimen en grandeur

Voor wie fan is van Bridgerton mag de Landgoed Rosaville-serie van Karin Quint niet ontbreken. Het is een sfeervole en historische feelgoodserie die lezers meeneemt op een reis door de geschiedenis van het prachtige landgoed Rosaville. Met elk deel van de serie wordt een nieuw hoofdstuk verteld uit de geschiedenis van het landgoed, gevuld met geheimen, liefdesverhalen en intrigerende wendingen.

In het eerste deel, Het koetshuis, volgen we historica Laura terwijl ze op zoek gaat naar de geheimen van het landgoed, met name het mysterieuze koetshuis. Terwijl ze de geschiedenis van deze plek ontrafelt, raakt ze verstrikt in haar eigen romantische intriges en ontdekt ze dat zowel het verleden als het heden van Rosaville met elkaar verweven zijn.

De theekoepel brengt ons terug naar 1903, waar Rosalie de Wit zich vestigt op het landgoed. Haar hart wordt verdeeld tussen de charmante fotograaf Arris Nauta en de welgestelde Jonathan van Bredevoort. Het verhaal draait om liefde, klasseverschillen en de moeilijke keuzes die Rosalie moet maken.

In het laatste deel, De ijskelder, reizen we naar 1946, waar Alix Rokebrand op zoek gaat naar een koper voor Rosaville. De ontdekking van een oorlogsschat in de ijskelder brengt Alix en Christiaan samen, en ze worden meegesleurd in een zoektocht die hen terugvoert naar de oorlogsjaren en hun eigen persoonlijke strijd.

9789024592524
9789024596898
9789021039886

Landgoed Rosaville-serie

Het koetshuis
De theekoepel
De ijskelder

Mysterie, intrige en romantiek

Zin in wat meer spanning? Lees dan de boeken van Julie Klassen.

Voor degenen die genieten van mysterie en intriges, biedt De echo van Swanford Abbey een spannende twist. Dit boek belooft niet alleen romantiek, maar ook een boeiend moordmysterie dat de lezer op het puntje van d’r stoel houdt.

De boeken van Julie Klassen zijn een heerlijke ontdekking voor liefhebbers van de kostuumdrama’s van Jane Austen en de zusjes Brönte. In deze haar boeken worden mysterie, intrige, en romantiek naadloos met elkaar verweven. De verhalen nemen ons mee naar een wereld waar liefde en verlangen strijden tegen plicht en maatschappelijke verwachtingen. De personages in Klassens boeken worden heen en weer geslingerd tussen emoties als verlangen, ambitie, en liefde.

9789029733830
9789029725750
9789029731904

De boeken van Julie Klassen

De zussen van Sea View
De herberg van Ivy Hill
De echo van Swanford Abbey

Nog meer historische romantiek voor de fans van Bridgerton

Ook de boeken van Sarah Ladd zitten vol historische romantiek en een beetje spanning. Deze boeken van Sarah Ladd mag je absoluut niet mag missen!

In De lerares van Fellsworth vindt Annabelle Thorley, na een reeks tegenslagen, haar weg naar Fellsworth als lerares. Daar ontmoet ze Owen Locke, een weduwnaar met wie ze een onverwachte band vormt. Maar het pad van de liefde niet zonder obstakels.

De gezelschapsdame van Willowgrove gaat over Cecily Faire, een gezelschapsdame met een geheim, en Nathaniel Stanton, de rentmeester met zijn eigen mysterie. Hun aantrekkingskracht groeit terwijl ze elkaars geheimen proberen te ontrafelen. Maar wanneer het landgoed wordt opgeschrikt door een tragedie, worden hun levens op hun kop gezet.

De erfgename van Winterwood brengt ons naar 1814, waar Amelia Barrett haar erfenis op het spel zet om voor het dochtertje van haar stervende vriendin te zorgen. Haar beslissing brengt niet alleen de woede van haar familie en verloofde Edward met zich mee, maar ook een onverwachte wending in haar leven.

9789029726931
9789029724678
9789043531627

De boeken van Sarah Ladd

De lerares van Fellsworth
De gezelschapsdame van Willowgrove
De erfgename van Winterwood

Op zoek naar nog meer historische blogs? Bekijk ze hier. In welk boek ga jij beginnen? Laat het ons weten via Instagram.