Auteur Gaby vervlecht haar eigen bevallingsverhaal in ‘Wenskind’

Door Gaby Rasters.

In 2014 begon ik met schrijven en zit nu 10 jaar β€œin het vak”. Misschien extra mooi dat deze maand mijn boek Wenskind uitgekomen is.

Na mijn eigen heftige bevalling in 2011 waar zowel mijn kindje als ik het heel zwaar hebben gehad ging mijn roer om. Deze tweede kans moest ik met beiden handen aangrijpen toch? Ik ging voluit leven, zo voelde het. En ik begon met het nog meer toevertrouwen van woorden op papier. En van het een kwam het ander; ik ging ook doorzetten en zo verscheen in 2014 mijn eerste boek onder de naam Herkenning. Herkenning is misschien wel de rode draad in al mijn boeken en de vele reacties van lezers laten me dat ook zien en voelen.

In Wenskind lucht ik voor het eerst echt mijn hart door mijn eigen bevallingsverhaal te vervlechten in het boek. Een vorm van verwerken wellicht maar vooral ook een vorm van weerbaar en sterk willen zijn. Mijn zoontje citeert tot vervelends toe Rocky: It ain’t about how hard you’re hit, it’s about how you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. Nu citeer ik hem. En terwijl ik dit schrijf raakt het me.

Wenskind is geen luchtige feelgood maar toch is het feelgood. Ja, je hebt zakdoeken nodig maar het maakt je ook sterker; het boek geeft je een gevoel van herkenning en erkenning. Je bent niet alleen in je verdriet of dat wat je meemaakt. Iedereen heeft een verhaal en elk verhaal mag er zijn.

En om dit alles nog luchtiger te maken: nog even en dan verschijnt mijn feelgoodserie De Straat van Kaat! De lente en de zomer mag snel beginnen!

Wenskind

Wenskind

Wat als je grootste verlangen ook je grootste verdriet is? Een hartverwarmend verhaal over drie gezinnen die op een bijzondere manier met elkaar verbonden raken.

Bekijk op Boekenwereld >