Cosy crime: spannende boekentips voor feelgoodfans!

Natuurlijk ligt de focus bij Zin in feelgood op − je raadt het al − feelgood. Maar bij de Zin in feelgood-uitgeverijen worden natuurlijk niet alleen maar feelgoodboeken uitgegeven. Ook voor een gezonde portie spanning en cosy crime kun je bij onze uitgeverijen terecht. En omdat af en toe buiten de lijntjes kleuren helemaal niet erg is, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en een aantal spannende, cosy boekentips voor je op een rij gezet.

Dus, voor de feelgoodfans die ook weleens zin hebben in een vleugje spanning zonder al te veel gruweldetails, zijn onze cosy crime-boeken de perfecte keuze. Dompel je onder in deze gezellige, mysterieuze werelden en laat je verrassen door de onverwachte wendingen en de charmante, humoristische personages.

De eerste affaire

De eerste affaire

Voor liefhebbers van cosy crime en sterke vrouwelijke personages is dit het eerste deel in de spannende, nieuwe misdaadserie Miss Austen.

Het is 1795, de Engelse Regency-periode, en de jonge Jane Austen heeft wel meer aan haar hoofd dan misdaden oplossen. Ze is slim, vurig en op zoek naar een echtgenoot. Maar als haar geliefde broer Georgie wordt beschuldigd van moord, moet Jane alles op alles zetten om de echte misdadiger te ontmaskeren als ze Georgie wil redden van de strop. Janes onderzoek stuurt haar op een wild avontuur waarbij haar lijst van verdachten blijft groeien. Ze zal al haar vaardigheden moeten inzetten om de dader op te sporen, maar niets is wat het lijkt bij deze zaak…

Bekijk op Boekenwereld >
Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen

Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen

Heerlijke serie over eigenzinnige tante Poldi die op Sicilië woont. Als haar tuinman spoorloos verdwijnt, start Poldi een onderzoek.

Zeezicht, zon en rust, meer wil de eigenzinnige tante Poldi niet wanneer ze na haar zestigste verjaardag vanuit München naar Sicilië verhuist. Maar dan verdwijnt haar tuinman Valentino spoorloos. Is hij in de val van de maffia gelopen? Poldi gaat op onderzoek uit en komt op haar tocht de niet-onaantrekkelijke rechercheur Montana tegen. Hij wil niet hebben dat Poldi haar neus in zijn onderzoek steekt, maar wie eenmaal de degens kruist met een Beierse…

Bekijk op Boekenwereld >
De Cock en de kus des doods

De ultieme cosy crime-serie: Baantjer!

De Cock wordt in dit 94e deel in de serie geconfronteerd met een moord in Amsterdam-Zuid, het stadsdeel waar veel schone schijn blijkt te zijn…

Als Roxanne Degenaar vermoord wordt aangetroffen, staat De Cock voor een raadsel. Wie zou deze geliefde en bekende Amsterdamse hebben willen vermoorden? Zij was populair in de stad en betrokken bij de voedselbank. Daarnaast was ze ook lijsttrekker van Ons Mooi Amsterdam, een partij die actief is in de gemeentepolitiek.

De aandacht van De Cock richt zich al snel op haar echtgenoot Matthias. Hij is een succesvol ondernemer, die snel puissant rijk is geworden maar die warme banden met de onderwereld blijkt te onderhouden. Zijn zonnestudio’s zijn een perfecte locatie voor hun witwaspraktijken. Was het haar eigen politieke handel en wandel die Roxanne fataal is geworden? Of is ze het slachtoffer geworden van het verborgen leven van haar echtgenoot…?

Bekijk op Boekenwereld >
Beatrix en de moord op Huis ten Bosch

Beatrix en de moord op Huis ten Bosch

Koningin Beatrix speelt de hoofdrol in dit eerste deel van een bloedstollende nieuwe fictieserie van Eva Philips. Kan Hare Majesteit een moord uit haar eigen achtertuin oplossen?

Het is 1981. Terwijl koningin Beatrix in een zeldzaam vrij uurtje de rozen snoeit in een afgelegen stuk van de tuin van Paleis Huis ten Bosch, graaft haar dalmatiër Pongo een wel heel bijzondere verrassing voor zijn bazin op: een dode man. Beatrix moet zich noodgedwongen tot privédetective omscholen om de dader te ontmaskeren. De vraag is alleen hoever de dader zal gaan om dat te voorkomen…

Bekijk op Boekenwereld >
Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman

Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman

Deel één van de succesvolle misdaadserie Madame le Commissaire. Ga mee naar naar het idyllische Provençaalse dorpje Fragolin, waar niets is wat het lijkt.

Isabelle Bonnet, het veelgeprezen hoofd van een geheime dienst in Parijs, overleeft ternauwernood een aanslag op haar leven. Ze besluit daarop terug te keren naar haar geboorteplaats Fragolin, een klein dorpje aan de Côte d’Azur, om te herstellen. Als er vervolgens een Engelsman verdwijnt in Fragolin en in zijn huis een dode, naakte vrouw wordt gevonden, vragen de hoge functionarissen in Parijs aan Isabelle om de zaak te onderzoeken. Maar de plaatselijke collega’s zijn hier allerminst van gecharmeerd.

Bekijk op Boekenwereld >
9789021033686
9789021035864
9789021039541
9789026173929
9789026170362
9789026159596

Nog meer cosy crime-boekentips!

Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman
Een date met de dood
Het boek der deuren
De eerste moorden in het noorden
De cocktailmoorden gebundeld
Miss Merkel en een onverwachte wending
Steekspel
De mystery guest
Huurmoordenaars Anonymous

Wat lees jij nog naast feelgood? Laat het ons weten op Instagram en Facebook!

Op zoek naar meer inspiratie?