Cosy crime: spannende boekentips voor feelgoodfans!

cosy crime banner

Natuurlijk ligt de focus bij Zin in feelgood op − je raadt het al − feelgood. Maar bij de Zin in feelgood-uitgeverijen worden natuurlijk niet alleen maar feelgoodboeken uitgegeven. Ook voor een gezonde portie spanning en cosy crime kun je bij onze uitgeverijen terecht. En omdat af en toe buiten de lijntjes kleuren helemaal niet erg is, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en een aantal spannende, cosy boekentips voor je op een rij gezet.

Dus, voor de feelgoodfans die ook weleens zin hebben in een vleugje spanning zonder al te veel gruweldetails, zijn onze cosy crime-boeken de perfecte keuze. Dompel je onder in deze gezellige, mysterieuze werelden en laat je verrassen door de onverwachte wendingen en de charmante, humoristische personages.

Onze tips!

Voor liefhebbers van cosy crime en sterke vrouwelijke personages is dit het eerste deel in de spannende, nieuwe misdaadserie Miss Austen.

De eerste affaire

De eerste affaire

Het is 1795, de Engelse Regency-periode, en de jonge Jane Austen heeft wel meer aan haar hoofd dan misdaden oplossen. Ze is slim, vurig en op zoek naar een echtgenoot. Maar als haar geliefde broer Georgie wordt beschuldigd van moord, moet Jane alles op alles zetten om de echte misdadiger te ontmaskeren als ze Georgie wil redden van de strop. Janes onderzoek stuurt haar op een wild avontuur waarbij haar lijst van verdachten blijft groeien. Ze zal al haar vaardigheden moeten inzetten om de dader op te sporen, maar niets is wat het lijkt bij deze zaak…

Bekijk op Boekenwereld >

De ultieme cosy crime-serie: Baantjer!

De Cock en de moord op afspraak

De Cock onderzoekt de dood van een redacteur van een populaire talkshow

De Cock en de moord op afspraak

Op een voorjaarsochtend wordt het lichaam van Ron Doomerik aangetroffen in zijn appartement in de Amsterdamse Houthaven. Er steekt een mes in zijn rug. Ron blijkt redacteur te zijn geweest bij de populaire talkshow Hof van Holland waar regelmatig BN’ers aan tafel schuiven. Rechercheur De Cock staat voor een raadsel in een wereld waarin niets is wat het lijkt en waarin iedereen zich anders voordoet dan hij is.

Als niet veel later de invloedrijke gossipjournaliste Lizzy Coen dood wordt aangetroffen in een loge van filmtheater Tuschinski zit er voor De Cock niets anders op dan op zoek te gaan naar een moordenaar in de wereld van roddel en achterklap.

De Cock en de moord op afspraak is het 95e deel in de De Cock-reeks van Baantjer.

Bekijk op Boekenwereld >

Maak kennis met tante Poldi!

Uitzicht op zee, zon en rust. Meer wilde Poldi niet toen ze kort na haar zestigste verjaardag van München naar Sicilië verhuisde. Maar op Sicilië gaan de dingen nooit zoals je dacht en misdaad is nooit ver weg. De speurder in Poldi ontwaakt en al snel kruist ze het pad van de aantrekkelijke inspecteur Montana. Hij wil niet dat Poldi haar neus in zijn zaken steekt, maar wat hij niet weet is dat de extravagante Poldi nooit opgeeft. Nooit.

Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen

Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen

Heerlijke serie over eigenzinnige tante Poldi die op Sicilië woont. Als haar tuinman spoorloos verdwijnt, start Poldi een onderzoek.

Zeezicht, zon en rust, meer wil de eigenzinnige tante Poldi niet wanneer ze na haar zestigste verjaardag vanuit München naar Sicilië verhuist. Maar dan verdwijnt haar tuinman Valentino spoorloos. Is hij in de val van de maffia gelopen? Poldi gaat op onderzoek uit en komt op haar tocht de niet-onaantrekkelijke rechercheur Montana tegen. Hij wil niet hebben dat Poldi haar neus in zijn onderzoek steekt, maar wie eenmaal de degens kruist met een Beierse…

Bekijk op Boekenwereld >

De koningin als speurder? Ja!

Beatrix en de moord op Huis ten Bosch

Beatrix en de moord op Huis ten Bosch

Koningin Beatrix speelt de hoofdrol in dit eerste deel van een bloedstollende nieuwe fictieserie van Eva Philips. Kan Hare Majesteit een moord uit haar eigen achtertuin oplossen?

Het is 1981. Terwijl koningin Beatrix in een zeldzaam vrij uurtje de rozen snoeit in een afgelegen stuk van de tuin van Paleis Huis ten Bosch, graaft haar dalmatiër Pongo een wel heel bijzondere verrassing voor zijn bazin op: een dode man. Beatrix moet zich noodgedwongen tot privédetective omscholen om de dader te ontmaskeren. De vraag is alleen hoever de dader zal gaan om dat te voorkomen…

Bekijk op Boekenwereld >

Maak kennis met Barbra Gold in de Pensionado-serie van Harper Lin

Barbara Gold.
Leeftijd: zeventig jaar.
Ogen: blauw.
Haar: grijs.
Gewicht: gaat je niks aan.
Specialismen: undercover surveillance, kleine wapens, chemische wapens, politiek van het Midden-Oosten en Latijns-Amerika.
Huidige status: gepensioneerd weduwe en oma.
Toevoeging aan huidige status: verveelt zich dood.

9789026168208
9789026168222
9789026168246
9789026174254
9789026174278
9789026174292

Erg grappig: de Pensionado-serie van Harper Lin. Beschikbaar als e-book en luisterboek

Een giftige pen
Een dodelijke gok
Een mes in de rug
De naakte waarheid
Het perfecte shot
Moord op chic

Zin in een cocktail?

De Moordwijven is een schrijverscollectief dat bestaat uit meerdere vrouwelijke vooraanstaande Nederlandse thrillerauteurs (Ingrid Oonincx, Marlen Visser, Liesbeth van Kempen en Isa Maron). Naast hun individuele thrillers, bundelen zij zo nu en dan de krachten voor een gezamenlijk project. De Cocktailmoorden is daar een succesvol voorbeeld van. In deze cosy crime-serie gaan misdaad en humor hand in hand.

De cocktailparty

Kies jij een Bloody Mary, Espresso Martini, Sex on the Beach, Virgin Margarita, Slippery Nipple of Molotov Cocktail?

De cocktailparty

Sylvia Lievers is een succesvol thrillerauteur. Haar inspiratie laat het desondanks wel eens afweten, waardoor ze zich genoodzaakt voelt die elders op te doen. Dat brengt haar op ongewone en avontuurlijke plekken.

Wanneer er doden vallen, gaat Sylvia onverschrokken op onderzoek uit, met als bijkomend voordeel: input voor haar volgende bestseller! Al is dat niet altijd zonder gevaar…


De cocktailparty
 bevat de novelles Bloody MaryEspresso MartiniSex on the BeachVirgin MargaritaSlippery Nipple en Molotov Cocktail.

Bekijk op Boekenwereld >

Een jonge bibliocetaresse gaat op onderzoek uit

De moord in inkt

De moord in inkt

Deel 1 in de Kitt Hartley-serie. Kitt Hartley is aan het werk in de universiteitsbibliotheek van York. Het lijkt een dag als alle andere, maar dan verschijnt rechercheur Halloran aan haar bureau om te vertellen dat haar beste vriendin, Evie Bowes, verdacht wordt van moord. Evies ex-vriend Owen is dood aangetroffen – met een vulpen door zijn hart gestoken – en al het bewijs wijst naar haar.

Kitt is geschokt en acht het uitgesloten dat Evie hiertoe in staat zou zijn. Ze besluit dat er maar één ding op zit: ze gaat zelf onderzoek doen naar de moord op Owen. Ze heeft honderden thrillers gelezen – hoe moeilijk kan het zijn? Met hulp van haar assistent Grace gaat ze aan de slag. Ze ontdekt al snel dat er in de schilderachtige straten van York duistere geheimen liggen. Bovendien houdt de moordenaar haar in de gaten…

Bekijk op Boekenwereld >

Ga mee naar naar het idyllische Provençaalse dorpje Fragolin, waar niets is wat het lijkt

9789021053554
9789021048857
9789024595037
9789021053165
9789021033556
9789021039763

Misdaad in de Franse Provence. Als je aan de serie over Madame le Commissaire begint, kun je niet meer stoppen. En als je het uit hebt, zul je niet kunnen wachten op het volgende deel.

Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman
Madame le Commissaire en de uitgestelde wraak
Madame le Commissaire en de dood van de politiechef
Madame le Commissaire en het mysterieuze schilderij
Madame le Commissaire en de dode non
Madame le Commissaire en de dode minnaar
Madame le Commissaire en de vrouw zonder geheugen
Madame le Commissaire en de panische diva
Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman

Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman

Isabelle Bonnet, het veelgeprezen hoofd van een geheime dienst in Parijs, overleeft ternauwernood een aanslag op haar leven. Ze besluit daarop terug te keren naar haar geboorteplaats Fragolin, een klein dorpje aan de Côte d’Azur, om te herstellen. Als er vervolgens een Engelsman verdwijnt in Fragolin en in zijn huis een dode, naakte vrouw wordt gevonden, vragen de hoge functionarissen in Parijs aan Isabelle om de zaak te onderzoeken. Maar de plaatselijke collega’s zijn hier allerminst van gecharmeerd.

Deel één van de succesvolle misdaadserie Madame le Commissaire.

Bekijk op Boekenwereld >

‘Sidney Chambers en de schaduw van de dood’ van James Runcie is het eerste deel in de reeks waarop de populaire BBC-serie Grantchester is gebaseerd

Sidney Chambers en de schaduw van de dood

Sidney Chambers en de schaduw van de dood

Het zijn de jaren vijftig in het lieflijke dorpje Grantchester. De sympathieke predikant Sydney Chambers staat bij nacht en ontij klaar voor iedereen die zijn hulp nodig heeft, ook al gaat hij daarbij soms aan zichzelf voorbij. In zijn vrije tijd helpt hij zijn vriend, inspecteur Geordie Keating, bij het oplossen van moordzaken.

Als predikant heeft Sidney namelijk een belangrijk voordeel ten opzichte van zijn kameraad bij de recherche: toegang tot de huizen en harten van de inwoners van Grantchester. Mensen hebben de neiging om dingen aan hem op te biechten. En al zit de doorgewinterde inspecteur Keating niet altijd te wachten op de heldere inzichten van dominee Chambers, langzaam maar zeker wordt zijn gezelschap toch onmisbaar.

In dit eerste deel krijgen de heren te maken een vermeende zelfmoord, gestolen juwelen, een gevaarlijke kunstvervalsing en diverse onverklaarbare sterfgevallen…

Bekijk op Boekenwereld >
9789021035864
9789021039541
9789026173929
9789021044972
9789026159596
9789047209799

Nog meer cosy crime-boekentips!

Een date met de dood
Het boek der deuren
De eerste moorden in het noorden
Huurmoordenaars Anonymous
Miss Merkel en een onverwachte wending
Steekspel
De mystery guest

Wat lees jij nog naast feelgood? Laat het ons weten op Instagram en Facebook!

Op zoek naar meer inspiratie?