Vakantie in eigen land: onze tips!

vakantie in eigen land


Vakantie in eigen land; eigenlijk is dat helemaal geen gek idee. Als je denkt aan de drukte en stress op de vliegvelden, lange files richting het zuiden en het effect dat al dat reizen op het milieu heeft, dan is het helemaal niet zo gek dat vakantie in eigen land een steeds populairdere keuze is geworden. Een staycation biedt de mogelijkheid om te lekker te ontspannen, te genieten en de mooie verborgen schatten te ontdekken die Nederland te bieden heeft. In dit artikel delen we enkele handige tips om van je staycation een heerlijke vakantie te maken!

 
1. Vakantie in eigen land: ontdek nieuwe plekken 

Wie zegt dat je de grens over moet gaan voor nieuwe bestemmingen? Die zijn ook hier te vinden! Maak een lijst van interessante plaatsen, zoals mooie natuurgebieden, historische steden of pittoreske dorpjes. Ga op ontdekkingstocht en bezoek een plek waar je nog niet eerder bent geweest.  
 

2. Lezen! 

Een vakantie in eigen land is de perfecte gelegenheid om lekker in de boeken te duiken. Stel een leeslijst samen, creëer een ontspannen leesomgeving en geniet! Zelf als je thuis blijft kan het lezen van boeken je naar een andere wereld transporteren. De ultieme manier om te ontspannen! 
 

3. Doe een boekhandelstour 

Nederland zit vol met prachtige boekhandels en een vakantie in eigen land biedt de perfecte mogelijkheid om een tour te organiseren waarin je zoveel mogelijk boekhandels kunt bezoeken. Wat dacht je van Donner in Rotterdam, Dominicanen in Maastricht of Broese in Utrecht? Meer dan genoeg keuze voor iedereen die graag een boekhandel bezoekt (en zeg nou zelf, wie houdt er niet van een mooie boekhandel?). 
 

4. Ontspan en geniet van de omgeving 

Een vakantie draait niet alleen om het bezoeken van toeristische attracties. Neem ook de tijd om te ontspannen en te genieten van je omgeving. Maak wandelingen in de natuur, bezoek lokale parken of ga vogelspotten. Vergeet niet om te genieten van de kleine dingen die je eigen land te bieden heeft! 
 

5. Ga een dagje naar het strand 

Ook in Nederland zijn er veel strandplekken te vinden en de temperaturen liegen er de laatste jaren niet om! Ga lekker een dagje naar het strand, geniet van de zon en koel af in de zee. De perfecte manier om te ontspannen en tot rust te komen.  

Wil je nog meer tips om eropuit te gaan? Laat je inspireren door deze blog met 6x de leukste vriendinnenuitjes!

Zoek je nog een boekentip om je vakantie mee te beginnen? De kleine theetuin in de duinen van Anne West is een heerlijke feelgood die zich afspeelt op Texel. Perfect dus voor iedereen die vakantie viert op eigen bodem!  

De kleine theetuin in de duinen

De kleine theetuin in de duinen

Nichtjes Rosa en Fleur groeiden op met de bakkerij met theetuin van hun grootouders in de Texelse duinen. Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is de relatie tussen Rosa en Fleur bekoeld. Ze worden gedwongen samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen. Anne West brengt met dit eerste deel van een trilogie een feelgoodroman vol warmte, sfeer en herkenbare details.

Bekijk op Boekenwereld >